Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 november 2008

SMAAKPOLITIE REIKT KWALITEITSSYSTEEM UIT AAN NEDERLANDSE PLAAGDIERBESTRIJDERS

Uit handen van keurmeester Rob Geus, bekend van het SBS6-programma 'De Smaakpolitie', ontving Peter van der Putten als gewaardeerd lid van de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) gisteren in Bunnik het eerste exemplaar van het nieuwe kwaliteitssysteem. Met de introductie van dit systeem bevestigt de NVPB haar leidende rol in de ontwikkeling van een gezonde en kwalitatief hoogwaardige branche in Nederland.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst ontvingen alle NVPB-leden het basisdocument van het nieuwe kwaliteitssysteem. Voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar hield Rob Geus een gloedvol betoog over het belang van kwaliteit en hygiëne in de horeca en voedingsmiddelenindustrie, vanzelfsprekend ondersteund met aansprekende voorbeelden uit de praktijk van zijn televisieprogramma 'De Smaakpolitie'. Hierin bezoekt Rob Geus Nederlandse restaurants en huishoudens. Regelmatig staat hierbij de aanwezigheid van ongedierte in relatie tot de voedselveiligheid en -hygiëne centraal.

Voorop lopen
In de nabije toekomst moeten alle NVPB-leden gaan voldoen aan een reeks kwaliteitseisen. "Als branchevereniging streven we naar een uniforme standaard van werken, nu en in de toekomst. En in die ontwikkeling lopen we graag voorop. Met dit nieuwe kwaliteitssysteem onderstrepen we nog eens het belang van deskundigheid, professionaliteit en kwaliteit op het gebied van plaagdierbeheersing in ons land", zo vertelt NVPB-voorzitter Maarten Crezée. "De belangen van onze klanten, het milieu en de volksgezondheid in het algemeen zijn daarmee gediend." Het systeem wordt de komende tijd gefaseerd ingevoerd.

NVPB
De Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) is de branche- organisatie die de belangen behartigt van bedrijven, die zich beroepsmatig bezighouden met de wering, preventie en/of bestrijding van plaagdieren. Onder haar leden bevinden zich enerzijds bedrijven die daadwerkelijk de wering, preventie en/of bestrijding uitvoeren en anderzijds bedrijven die de hiervoor benodigde producten en kennis ontwikkelen en distribueren. Met inspectie, advisering, preventie en bestrijding van plaagdieren zijn NVPB-leden onder meer actief in de voedselproductie en -distributie.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht