Slimme inkoop houdt IT-omgeving overeind bij economische tegenwind

13/11/2008 16:20

Yellow Communications

Slimme inkoop van netwerkapparatuur houdt IT-omgeving overeind

bij economische tegenwind

NHR verwacht groeiende vraag naar refurbished netwerkapparatuur

Lijnden, 13 november 2008 - In het licht van de huidige economische ontwikkelingen zien veel bedrijven zich genoodzaakt om waar mogelijk kosten te besparen, ook op hun ICT. Door het aanschaffen van refurbished netwerkapparatuur kunnen deze organisaties de kwaliteit, de prestaties en de beschikbaarheid van hun IT-omgeving handhaven en tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Network Hardware Resale (NHR), leverancier van nieuwe en gebruikte netwerkapparatuur, verwacht dan ook een groeiende vraag naar refurbished netwerkapparatuur van o.a. Cisco, Extreme en Juniper.

"Wij merken de laatste tijd een toegenomen belangstelling vanuit de markt voor ons productaanbod", aldus Robert Wolthuis, general manager van Network Hardware Resale EMEA. "Bedrijven zijn steeds minder bereid om vele duizenden euro's uit te geven aan dure netwerkapparatuur als ze dezelfde producten bij ons kunnen aanschaffen voor prijzen die 50 tot 90% lager liggen, zonder dat ze daarbij concessies hoeven doen aan de kwaliteit, de garantie en de technische support."

De economische tegenwind waar bedrijven over de gehele wereld op dit moment mee te maken hebben, noodzaakt vele organisaties om op alle fronten de uitgaven te herzien. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden om de kosten voor de IT te verlagen, en dan vooral de vaak zeer hoge kosten voor netwerkapparatuur en het onderhoud ervan. Gezien de cruciale rol die IT heeft voor de bedrijfsvoering mogen besparingen op IT echter niet ten koste gaan van de kwaliteit, de prestaties en de beschikbaarheid ervan. De aanschaf van refurbished netwerkapparatuur, oftewel volledig geteste en herverpakte tweedehands netwerkapparatuur, biedt dan een oplossing.

NHR biedt de grootste, direct leverbare voorraad van refurbished Cisco netwerkapparatuur, interface modules en accessoires die in de markt beschikbaar is. De netwerkapparatuur van NHR is zo goed als nieuw en zit zelfs vaak ongebruikt in de originele verpakking. Alle refurbished producten worden vóór verkoop uitvoerig intern getest in ISO- en TL9000 gecertificeerde testfaciliteiten. NHR geeft bovendien op alle producten een jaar garantie - meer dan de fabrikant zelf- en biedt zijn klanten uitgebreide technische ondersteuning door Cisco-gecertificeerde engineers.





http://www.networkhardware.com