AutoRai

Gouden Stuurwiel voor de nieuwe Volkswagen Golf

(11/13/2008)
De nieuwe Volkswagen Golf heeft het felbegeerde Goldenes Lenkrad van het Duitse tijdschrift Bild am Sonntag gewonnen. De Golf werd door de jury aangewezen als de beste nieuwkomer in de compacte klasse. In de coupé-klasse eiste de nieuwe Scirocco een tweede plaats voor zich op. In totaal ging het Volkswagen-concern met vijf Gouden Stuurwielen naar huis.

Het Goldenes Lenkrad geldt in de autobranche als een bijzonder prestigieuze prijs. De jury bestaat uit technici, professionele race- en rallyrijders en VIPâs. Zij roemden vooral het in deze klasse ongekend hoge kwaliteits- en comfortniveau van de nieuwe Golf. Andere punten die zwaar meewegen bij de beoordeling zijn onderstel, milieuvriendelijkheid, veiligheid, prijs-/prestatieverhouding, design en rijeigenschappen. Dat de nieuwe Golf ook in Nederland gewaardeerd wordt, blijkt uit het feit dat er sinds 23 oktober al bijna 1.500 verkocht zijn.

Vijf Gouden Stuurwielen
Bij de uitreiking van de Gouden Stuurwielen 2008 had het Volkswagen-concern een abonnement op eerste plaatsen. In de klasse van kleine autoâs was er een overwinning voor de nieuwe SEAT Ibiza, terwijl de nieuwe Å koda Superb de overwinning in de middenklasse voor zich opeiste. Audi was met de nieuwe Q5 goed voor een Gouden Stuurwiel in de categorie SUVâs/4x4 en de eveneens nieuwe Volkswagen Scirocco haalde in de coupé-klasse een mooie tweede plaats. Door het grote aantal overwinningen en de hoge klasseringen kreeg Volkswagen bovendien de concernprijs: het âKleines Goldenes Lenkradâ.