Gemeente Lelystad

Gemeente ruimt Stationsplein op

De gemeente Lelystad gaat een einde maken aan de overlast van rondslingerende fietsen op het Stationsplein. Voor het gehele Stationsplein rondom het station geldt een verbod op het stallen van fietsen buiten de daarvoor bestemde fietsklemmen.

Streng toezicht

Vanaf nu wordt streng toegezien op dit parkeerverbod en foutief gestalde fietsen worden vanaf eind november verwijderd. Om het publiek te laten wennen aan de nieuwe situatie wordt in de eerste week slechts gewaarschuwd; daarna worden fietsen verwijderd en kan de fiets pas worden teruggekregen na betaling van administratiekosten.

Alleen in rekken

Alle fietsers worden opgeroepen rondom het station fietsen alleen in de rekken te parkeren. In verband met de verbouwing van het station is een tijdelijke fietsenstalling van ruim 660 plaatsen gerealiseerd aan de zuidkant van het station (naast ING-bank). Er zijn omleidingborden naar deze stalling geplaatst.

Omdat er nu ruim voldoende stallingruimte rondom het station aanwezig is, gaat de gemeente alle buiten de rekken geplaatste fietsen regelmatig verwijderen. Eigenaren kunnen hun fiets terugkrijgen na betaling van de administratiekosten à 27,50, eventueel vermeerderd met bewaarkosten.

Acties


* Er staan borden op het Stationsplein met de volgende tekst: "Parkeren van fietsen alleen toegestaan in de klemmen. Volg omleiding naar tijdelijke fietsenstalling. Vanaf 24 november worden alle foutief geparkeerde fietsen verwijderd. Meer informatie: Parkeer Service Bureau, telefoon 0320 230 553"
* Foutief gestalde fietsen worden voorzien van een waarschuwingssticker.

Bewaakte fietsenstallingen

In de bewaakte fietsenstalling onder het station zijn tevens nog voldoende plaatsen beschikbaar; een dagkaart kost 1,10, een maandkaart 11,-; een jaarkaart 90,-.

Onder het Waagdek is een 24-uurs beveiligde fietsenstalling. Hier kunnen fietsen, brommers, scooters en zelfs ligfietsen (met aanhangers) veilig worden gestald. De kosten bedragen 48,- per jaarabonnement voor fietsen in de 24 uurs stalling. Er kan dan ook gebruik gemaakt worden van de dagstalling aan het Waagdek alsmede de dagstalling aan de Neringweg. Ook is de 24-uurs beveiligde stalling bij de Sporthal - SGL ook beschikbaar. Brommers en scooters betalen voor de 24-uurs-stalling 72,-. De Specials-stalling kost 93,- per jaar voor bromfietsen.

---