Leiden Politie bekeurd voor niet voeren verlichting Woensdagavond 12 november heeft de politie in Leiden - Noord en Leiden - West, extra gelet op het voeren van (brom)fietsverlichting. De plaatsen waar werd gecontroleerd waren onder andere de Lage Rijndijk, bij de Pesthuistunnen, de Helena Verburglaan en de Agaatlaan. De politie schreef 46 bekeuringen uit.

De regels Vanaf 1 november zijn er nieuwe regels voor fietsverlichting. Naast vast licht op je fiets mogen losse lampjes nu ook!. Losse lampjes mag je op het bovenlichaam bevestigen of aan kleding of tas en moeten goed zichtbaar zijn. Het licht mag bijv. niet op de armen of benen. Verlichting is voor wit of geel en achter rood. Verder moet het licht recht vooruit en recht achteruit schijnen en mag het niet knipperen. Dat betekent ook dat het niet mag worden afgeschermd door bijvoorbeeld verschuivende kleding. Het licht moet branden als het donker is en bij slecht zicht overdag, bijvoorbeeld bij mist.

Bekeuring De politie Hollands Midden let op het voeren van de juiste verlichting. Niet alleen in het belang van de verkeersveiligheid in het algemeen, maar ook die van de fietser zelf. Het zorgt ervoor dat obstakels op de weg beter te zien zijn, anderen je beter kunnen zien en je veilig thuis komt. Bij goede verlichting is er nu eenmaal minder kans om slachtoffer te worden van een verkeersongeval. Geen verlichting of niet de juiste verlichting kan een bekeuring opleveren van minimaal 20 euro.

Leiden Aanrijding op zebrapad Een 42 jarige man uit Leiden is donderdag 13 november even na 07.30 uur aangereden op het zebrapad op de Vrijheidslaan. Een 51 jarige automobilist uit Leiden reed de rotonde op komende uit de richting van de Rooseveltstraat. De automobilist zag de voetganger staan op de middenberm en twijfelde of deze bleef staan. De automobilist reed door op het moment dat de voetganger overstak. Hierop ontstond de aanrijding. De voetganger werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen Brommobiel op zijn kant gegooid Twee jongens hebben woensdag 12 november rond 21.50 uur een bij de sporthal aan de Wingerd geparkeerde brommobiel op zijn kant gegooid. Naast dat er benzine uit het voertuig liep ontstond er lak en plaatschade. Een getuige noteerde het signalement van de twee en het kenteken van de auto waarmee ze vertrokken. Verder werd de 31 jarige man uit Dan Haag die met het brommobiel was, op de hoogte gesteld. Met een aantal omstanders werd het voertuig weer op zijn wielen gezet. De man deed aangifte bij de politie. De politie denkt dank zij de informatie van de getuige te weten wie de daders zijn en zal ze binnenkort dan ook gaan verhoren.

Gouda Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft donderdag 13 november een 26 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf op zondag 1 juni 2003. Uit het bedrijf aan de Van Swietenstraat werd een koffer weggenomen. De politie kwam de verdachte op het spoor door sporenkoppeling. De verdachte is gehoord en heeft de inbraak bekend.