Ingezonden persbericht


Persbericht

Helft Nederlandse dienstverleners plant personeelscapaciteit slechts één maand vooruit

Gebrek aan effectieve resource-planning beperkt manager

Amstelveen, 13 november 2008 - 85 Procent van de dienstverleners in Nederland heeft geen goed overzicht van hun personeelscapaciteit. Meer dan de helft van de managers gebruikt alleen zijn eigen Excelsheet en 19 procent gebruikt helemaal geen systeem voor deze belangrijke functie. Hierdoor kan 45 procent van de dienstverleners niet verder dan één maand vooruit plannen en worden medewerkers niet efficiënt ingezet. Dit beperkt managers tot handelen op een operationeel niveau. Dit blijkt uit onderzoek onder 43 dienstverleners in Nederland, uitgevoerd door ERP-softwareleverancier Maconomy.

Niels Zijderveld, general manager van Maconomy Benelux: "Onder de huidige economische omstandigheden staan zakelijke dienstverleners op meerdere fronten onder druk: ze moeten resultaat leveren met lagere marges, klanten behouden in een bijzonder competitieve markt en het talent in hun organisatie ontwikkelen en behouden. In deze sector - waar de toegevoegde waarde van organisaties zo expliciet zit in de vaardigheden en kennis van individuele medewerkers - kan effectief HR-management het verschil betekenen tussen winst, break-even of verlies."

Haal het meeste uit talent
Voor 45 procent van de ondervraagden is de grootste uitdaging op HR-niveau het aannemen en behouden van het juiste personeel. Een belangrijke factor hierin is projecten aan te bieden die aansluiten op de vaardigheden en wensen van medewerkers. Een derde van de respondenten wil hiermee rekening houden, maar slechts 14 procent van de organisaties heeft daadwerkelijk een bedrijfsbreed overzicht van deze gegevens.

Bij 86 procent van de respondenten heeft alleen de rechtstreeks leidinggevende inzicht in de individuele vaardigheden en wensen van medewerkers. Slechts tien procent van de organisaties kan bij het inplannen van capaciteit rekening houden met een andere factor die belangrijk is in het tevreden houden van medewerkers: een gezonde balans tussen werk en privé.

Over Maconomy
Maconomy is een leverancier van ERP-software voor zakelijke dienstverleners. De softwareoplossingen zijn gericht op financiële administratie, projectmanagement en -administratie, resourceplanning en traffic, Customer Relation Management, Human Resources, voorraden en abonnementen. Zakelijke dienstverleners zoals consultancy- en marketingcommunicatiebureaus hebben real-time inzicht in de bedrijfsprocessen, waardoor zij de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 100.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, CED-Groep, Deloitte, Edelman, VODW Marketing, KplusV, Lost Boys, Pricewaterhouse Coopers, KPMG, Deltares en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.