Provincie Overijssel

Afsluiting Dorpsplanplus Deurningen

Op uitnodiging van de gemeente Dinkelland hebben de deelnemers van het project Dorpsplanplus op donderdag 13 november het project Dorpsplanplus afgesloten. Met de afsluiting van dit project is de Dorpsagenda voor Deurningen een feit en is nu duidelijk welke projecten de komende tijd uitgevoerd gaan worden in het dorp.

In het parochiecentrum in Deurningen werd donderdagavond teruggekeken op de totstandkoming van de Dorpsagenda Deurningen. Samen met de deelnemers van de `Dorpstafel', de Stichting Dorpsbelang Deurningen als motor achter Dorpsplanplus en de provincie Overijssel en de gemeente Dinkelland als subsidieverstrekkers achter Dorpsplanplus is teruggeblikt op een succesvol verloop van het project. Wethouder Engbers hierover: `Er ligt voor Deurningen nu een uitvoeringsplan met diverse concrete projecten die we de komende periode gaan oppakken. De eerste hiervan is de herinrichting van het Plechelmusplein en de Hoofdstraat. We starten nog dit jaar de aanbestedingsprocedure, dus de schop kan wat ons betreft begin volgend jaar de grond in. Het definitieve ontwerp van het Plechelmusplein werd donderdagavond onthuld. Ook de Dorpsraad blikte donderdagavond tevreden terug op het traject dat gezamenlijk is afgelegd. Hierbij werd ook de stand van zaken met betrekking tot de multifunctionele accommodatie (MFA) gepresenteerd die eveneens op de Dorpsagenda staat.

De provincie was in de persoon van gedeputeerde Piet Jansen aanwezig. Deurningen is namelijk als eerste dorp in Overijssel gestart met een Dorpsplanplus. Om zo snel mogelijk een eerste project uit het dorpsplan uit te kunnen voeren zegde de gedeputeerde een bedrag van in totaal EUR 16.858 toe. De stichting Dorpsbelang Deurningen heeft er voor gekozen EUR 10.000 te gebruiken als bijdrage aan een kunstwerk op het Plechelmusplein. De maquette van dit kunstwerk werd op eveneens donderavond onthuld. Het andere deel van het geld EUR 6.858, is door de stichting Dorpsbelang beschikbaar gesteld aan Hades, een jeugdbeweging in Deurningen voor activiteiten en faciliteiten voor de jeugd uit Deurningen. Aan het einde van de avond werd uiteindelijk ook nog de Dorpsagenda zelf uitgedeeld aan de aanwezigen. Alle inwoners van Deurningen kunnen deze agenda de komende dagen in hun brievenbus verwachten. In deze agenda staan alle projecten genoemd die de komende tijd uitgevoerd gaan worden in Deurningen.