Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 13 november 2008

3FM Serious Request wint internationale onderscheiding

AIB Award voor Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra

De drie 3FM-dj's die vorig jaar voor 3FM Serious Request in het Glazen Huis zaten, hebben gisteren een prestigieuze internationale onderscheiding gekregen. Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra wonnen de AIB Award in de categorie International Radio Personality of the Year. De drie jocks wonnen de award omdat, zo melde de jury, in het programma duidelijk te horen en zien is met hoeveel passie en overtuiging zij zes dagen lang het programma maakten. Daarnaast kreeg 3FM Serious Request een eervolle vermelding als succesvol crossmediaal evenement.

De AIB Award werd gisteren tijdens de International Media Excellence Awards 2008 in Londen overhandigd aan 3FM zendermanager Florent Luyckx. "We zijn heel blij met de prijs. Deze internationale onderscheiding onderstreept dat Serious Request in het buitenland als een succesvol en vernieuwend Nederlands format wordt herkent."

De jury die de Award aan de drie dj's toekende, concludeerde dat het trio een enorme indruk op het Nederlandse publiek heeft gemaakt. Vanuit het hele land kwamen mensen naar Den Haag om hen in actie te zien en om verzoekjes in te dienen. De jocks slaagden erin om een sterke band met het publiek te ontwikkelen, ook met mensen die normaal gesproken niet naar 3FM luisteren.

Vorige maand werd de 3FM actie al bekroond met de publieksprijs 'Het Gouden Radio-Oortje' voor het beste radio-evenement van het jaar 2007.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich dit jaar voor de vijfde keer samen met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Vorig jaar haalde 3FM Serious Request 5,2 miljoen euro op voor schoon drinkwater wereldwijd. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 staat er ook een Glazen Huis in Zweden. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelingen. Direct storten kan op giro 22744.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl