Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

O, kom er eens kopen

De eerste tocht van Sinterklaas, zodra hij voet aan wal heeft gezet? Naar de supermarkt! Daar vindt hij namelijk het grootste assortiment aan snoepgoed, gezond lekkers en kleine cadeautjes.

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), spreekbuis en belangenbehartiger van de supermarktbranche, heeft de goedheilig man geen last van de kredietcrisis: de verkopen lopen net zo hard als in andere jaren. Naar schatting zal er voor zo'n 38 miljoen euro aan snoepgoed langs de kassa's gaan.

Ook gezond

Van chocoladeletter tot pepernoten, van speculaas tot marsepein: in november en december wordt er naar schatting 10 miljoen klio Sinterklaassnoepgoed verkocht in de supermarkten. Maar ook Sint wordt steeds gezonder: met name de mandarijnen en kinderappeltjes doen het goed als decembertussendoortje.

Supermarkten maken het ook de Zwarte Pieten makkelijk. Zo is er inpakpapier te koop en kunnen kinderen in veel supermarkten zelfs hun schoen zetten. Daarnaast verkopen supermarkten schoencadeautjes, Zwarte Pieten pakken, Sinterklaaskleurboeken et cetera.



Ingezonden persbericht