Politie Zeeland


---


W-2207-2008 Graffitispuiter betrapt, Middelburg
Door de politie is vannacht rond 01.00 uur een 22-jarige man uit de gemeente Veere op heterdaad betrapt tijdens het spuiten van graffiti.
Tijdens surveillance zagen agenten een auto staan op het fietspad bij het tunneltje onder de Koudekerkseweg/Stromenweg te Middelburg. Bij nadere inspectie troffen zij in het tunneltje de 22-jarige man aan die bezig was graffiti te spuiten op de muur van het tunneltje. De man werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

O-2208-2008 Aanhoudingen ivm dealen cocaïne in Dreischor
De politie heeft afgelopen weekend bij een drugsactie in Dreischor zes aanhoudingen verricht.
Bij de politie was informatie binnengekomen dat in woning in Dreischor cocaïne werd verkocht. Naar aanleiding hiervan startte de politie met een onderzoek.
Afgelopen zaterdagavond werden in de betreffende woning vier mannen, in de leeftijd van 18- t/m 44 jaar afkomstig uit Rotterdam en uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aangehouden door de politie. Drie van hen waren mogelijke kopers van cocaïne. De vierde, een 18-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland, wordt door de politie gezien als diegene die de cocaïne verkocht vanuit de woning.
Tijdens een zoeking in deze woning werd een kleine hoeveelheid, circa 15 - 20 gram, cocaine (gereed voor de verkoop) in beslag genomen.

In verband met deze aktie werden dezelfde avond in Zierikzee nog twee mannen van 20- en 30 jaar aangehouden. Beiden zijn afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

Bij de doorzoeking van de woning van één van de verdachten werden nog twee vuurwapens en een kleine hoeveelheid munitie in beslaggenomen.

Van de zes aangehouden mannen zijn er inmiddels vier weer in vrijheid gesteld. De andere twee mannen, de 18-jarige en de 30-jarige, zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast.