Business of the Year Award voor CN Worldwide

13/11/2008 16:48

Ambassade van Canada

Het Canadese vervoersbedrijf CN Worldwide is op 12 november door de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel verkozen tot Business of the Year. De keuze viel op CN Worldwide omdat het bedrijf zich relatief kort geleden met succes in de haven van Rotterdam heeft gevestigd en haar activiteiten binnen enkele jaren fors heeft weten uit te breiden. De kamer verkoos CN Worldwide uit een lijst van 5 bedrijven die in de afgelopen jaren goed gepresteerd hebben.

CN Worldwide verzorgt vrachtvervoer over de hele wereld. Het bedrijf verzorgt transport van deur tot deur, o.a. via schepen, het spoor en vrachtwagens. Het is een dochterbedrijf van CN - ofwel Canadian National Railways - de Canadese spoorwegen. In 2005 vestigde CN Worlwide zijn hoofdkwartier in de haven van Rotterdam. Naast Nederland, heeft het bedrijf nu vestigingen in twaalf landen in Europa, Noord-Amerika, Brazilië en China - waar het 5 kantoren heeft.

De Business of the Year Award wordt jaarlijks door de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel uitgereikt aan een Nederlands respectievelijk Canadees bedrijf dat goed gepresteerd heeft. De genomineerden waren - dit jaar uit Canada - Zeton, Vermillion, Earth Water, Petro Canada en CN Worldwide.

De award werd op 12 november 2008 door de Canadese Ambassadeur Jim Wall uitgereikt aan Anita Ernesaks, VP and Global Managing Director, CN WorldWide International. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse lunch van de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel in Sociëteit De Witte in Den Haag.

Voorgaande winnaars van de Business of the Year Award waren o.a. Hendriks Genetics, Nortel, Fugro, Nutreco en Cirque du Soleil.

Gastspreker tijdens de jaarlijkse lunch was de premier van de provincie Alberta, Ed Stelmach. Stelmach was in Nederland om Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen te interesseren voor samenwerking op het gebied van milieuvriendelijke winning van olie uit de oliezanden in Alberta.





http://www.cnworldwide.com