Luxe design in de badkamer Marc Overmars van de Quote in de goot

13/11/2008 16:58

Gelderland Vakbladen

Marc Overmars kan er zelf wel om lachen. Bij het verschijnen van de nieuwe Quote staat de voetballer niet meer in de Top 500. "Niet erg. Dat voorkomt een boel lastige vragen." Zoals bekend trekt de oud-international nog met regelmaat de kicksen aan voor Go Ahead Eagles. Verder is hij actief bij diverse projecten en in de vastgoedwereld. Sinds kort echter zit Overmars 'in de goot'.

"Voor mijn huidige werkzaamheden loop ik allerlei mensen tegen het lijf. Bijvoorbeeld ontwerper Jered Nijhof. Hij zocht een kantoor- en bedrijfsruimte. Toen hij vertelde waarmee hij bezig was, raakte ik super enthousiast. Hij ontwierp de Drain4You met de zogenaamde lineaalsifon ter vervanging van de bekersifon onder je wastafel of douchevloer. Een prachtig revolutionair ontwerp en het bespaart heel wat ruimte. Ik heb ze inmiddels thuis ook in de badkamer. Ik weet dus uit ervaring dat het werkt. Zo ben ik nu 'van de Quote in de goot' beland", vertelt Overmars lachend.

Jered Nijhof is geen onbekende in de sanitaire wereld. Hij is de ontwerper van de in deze kringen alom bekende Quickdrain. In 2008 startte hij zijn bedrijf Jered Design, waarbij hij zich vooral richt op design voor de badkamer. "Ik zoek naar oplossingen die simpel en doeltreffend zijn, waarbij design en gemak samengaan. De Drain4You is daar een mooi voorbeeld van."

De Drain4You heeft een inbouwhoogte van slechts 6,3 centimeter, onafhankelijk welke tegeldikte gebruikt wordt. Het bespaart ruimte onder de wastafel of douchevloer en door het ingenieuze ontwerp is sprake van een grote waterafvoer. Verstopping van de afvoer is daarbij niet mogelijk. De roede die de goot afdekt, is gemakkelijk weg te nemen, hetgeen reinigen in één beweging mogelijk maakt.

De goten zijn in diverse lengtes, desgewenst op maat, verkrijgbaar. De wastafels (in Belgisch hardsteen of teakhout) worden compleet geleverd, inclusief ophangsysteem en liniaalsifon. De goten in de doucheplateaus zijn direct, snel en eenvoudig in te bouwen.

Overmars is overtuigd van het slagen van deze Drain4You. "Het is net als bij voetbal. Je scoort alleen met goed samenspel een doelpunt en je maakt alleen een actie als je ervan overtuigd bent dat het wat oplevert. Dit is zo'n actie."

FOTOBIJSCHRIFT:

Ontwerper Jered Nijhof en voetballer Marc Overmars met de Drain4You: Design en functionaliteit gaan hand in hand.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.jereddesign.nl