Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 13-11-2008

Politie houdt twee mannen aan na ruzie in woning Breda

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige Bredanaar en een 18-jarige Tilburger aangehouden na een handgemeen tussen beide mannen.

Agenten reageerden rond 14.00 uur op een melding van een medewerker van een begeleid wonen-project aan de Loopschansstraat. Hij belde de politie, nadat de 18-jarige Tilburger een ruit van de woning had ingegooid. Dat deed hij, omdat hij ruzie had met de 17-jarige
Bredanaar, bewoner van het huis, die hem met een mes bedreigd zou hebben. Ook vielen er klappen over en weer. De twee mannen werden in de kraag gepakt en meegenomen naar het bureau. De politie maakt een dossier op voor beide verdachten

Zundertnaar met cosmetica aan de haal

ZUNDERT: Een 39-jarige inwoner van Zundert is woensdagmiddag kort na 16.30 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Molenstraat. De man had voor circa 50 euro cosmetica in een tasje gestopt en wilde dat niet afrekenen. Personeel had hem door en hield de verdachte staande. De Zundertnaar is meegenomen naar het bureau.

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 15-jarig meisje uit Breda aangehouden, nadat zijn enkele truitjes wilde stelen uit een warenhuis aan de Karrestraat. Ze had samen met een vriend in een pashokje van diverse kledingstukken de beveiligingslabels
verwijderd. Medewerkers van het warenhuis hield het tweetal in de gaten en sprak ze aan. De jongen vluchtte weg, het meisje kon staande gehouden worden.

BREDA: Een 23-jarige Roosendaalse werd woensdagavond rond 21.00 uur aangehouden bij een woonwarenhuis aan de Kruisweide. Ze had
prijsstickers van goede goederen op duurdere spullen geplakt en dacht zo goedkoop uit te zijn. Het personeel had hete chter door en hield de vrouw staande. De Roosendaalse bekende direect; ze verklaarde uit geldnood gehandeld te hebben.

Jongen uit Breda verdacht van diefstal scooter en fiets

BAVEL: Een 17-jarige jongen uit Breda is woensdagavond rond 18.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter en een fiets. Een getuige zag hoe de jongen op de Prinses van Lotharingenstraat verdacht bij een brommer stond. Later bleek dat die gesignaleerd stond als gestolen. Kort daarvoor was een niet-afgesloten kinderfiets in dezelfde straat gestolen, volgens de getuige door dezelfde jongen. Toen agenten poolshoogte namen, zagen ze de verdachte bij de scooter. De jongen rende weg, maar na een korte achtervolging, onder andere over de A27, kon hij op de Schoutenlaan in de kraag worden gepakt. Hij is op het bureau in verzekering gesteld; hij is ook verdachte in enkele andere zaken. De jongen heeft toegegeven dat hij de scooter eerder op de dag heeft gestolen in Rijen en dat hij de kinderfiets heeft ontvreemd.

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld in Etten-Leur en Breda

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond om 20.45 uur een 30-jarige man uit Etten-leur aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw geslagen te hebben in hun woning in de wijk Hooghuis, in het bijzin van zijn kinderen. De man is meegenomen naar het bureau.

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar is woensdagavond kort na 22.00 uur gearresteerd, nadat zijn ex-vriendin de politie belde. De twee zijn uit elkaar, maar kwamen voor een laatste gesprek bij elkaar in haar woning in de wijk Geeren. De man ging door het lint sloeg en schopte zijn ex-vriendin, nadat zij een telefoontje kreeg waarvan hij dacht dat het een nieuwe partner betrof. Agenten waren genoodzaakt
pepperspray te gebruiken, omdat de verdachte met een mes de woning uitliep, in de richting van de agenten. De Bredanaar is ingesloten op het bureau.

Dronken automobilist (39) raakt rijbewijs kwijt

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 02.30 uur op de Dr. Struyckenstraat een 39-jarige automobilist uit Lage Zwaluwe
aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle 585 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen, dus ook in dit geval.

Scholieren negeren rood verkeerslicht én wijkagent

BREDA: Een clubje scholieren is woensdagmorgen kort voor 08.30 uur op de bon geslingerd toen zij op de Tuinzigtlaan door een rood
verkeerslicht liepen. Dit notabene onder toeziend oog van de wijkagent die in uniform op de fiets ook stond te wachten voor het rode licht. Hij sprak de scholieren aan en vertelde ze dat ze een bekeuring kregen. Tot zijn grote verbazing waren er vijf jongeren uit een grotere groep die, ondanks de aanwezigheid van de wijkagent, ook nog eens door een rood verkeerslicht liepen. Ook deze scholieren werden vermanend toegesproken en krijgen een bon thuisgestuurd.

Politie ontmantelt drie hennepkwekerijen: vijf aanhoudingen

BREDA: Agenten van het team Zuid-West hebben donderdag een
hennepruimdag gehouden. Er werden drie hennepkwekerijen opgerold met in totaal bijna 400 planten. Vijf mensen werden aangehouden. In twee gevallen was sprake van diefstal van stroom. Ook wordt in overleg met Justitie bekeken welk financieel voordeel er met de kweek gemoeid is, zodat dat geld kan worden teruggevorderd.

In een woning aan de Merwedestraat werden weliswaar zes planten aangetroffen, maar ook dat is verboden. De 54-jarige bewoonster werd aangehouden. In een woning aan de Amstelstraat werden 140 planten gevonden. De 43-jarige bewoner en een 28-jarige Bredase kennis werden gearresteerd. Het laatste adres betrof een woning aan de Houtmanstraat (240 planten). Hier werden een 54-jarige man en zijn 51-jarige vrouw aangehouden die samen met enkele familieleden op het adres wonen. De man heeft toegegeven de kwekerij opgezet te hebben.

Los van de bovengenoemde hennepactie werd donderdag in een woning aan de Frobelstraat een hennepdrogerij aangetroffen met een zak met circa twee kilo hennep. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of
verblijfplaats werd daarbij aangehouden. Agenten assisteerden een deurwaarder die de woning wilde ontruimen.

Twintig bekeuringen bij snelheidscontrole in Alphen

ALPHEN: Bij een snelheidscontrole op de Rielseweg heeft de politie donderdag twintig bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden tussen 09.00 en 12.00 uur 554 passanten gecontroleerd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 131 km/uur, terwijl maximaal 80 km/uur is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-11-2008 16:45 | © Regio Midden en West Brabant |