Gemeente Capelle a/d IJssel

Gymzaal Capelle aan den IJssel gesloten na vondst asbestresten

In de gymzaal aan de Aleoeten is op woensdag 12 november asbest gevonden. De asbest is in de toestellenberging van de gymzaal aangetroffen. Dat is een plek waar contact met gebruikers van de gymzaal mogelijk is. Het gebouw is uit voorzorg direct gesloten. Volgens de GGD is de kans op gezondheidsrisico's bij incidentele en kortdurende blootstelling met asbest zeer klein.

Nader onderzoek
De gemeente heeft het stof in de gymzaal onderzocht. Van twaalf monsters die zijn genomen blijkt er één lichte sporen van asbest te bevatten. Ook bleek dat in de ruimte tussen het dak en het plafond van de gymzaal nog asbest aanwezig is. De lucht in de gymzaal wordt nader onderzocht en het resterende asbest wordt zo spoedig mogelijk verwijderd.

Geen gevaar voor de omgeving
Er is geen gevaar dat de asbest zich verspreid in de omgeving van de gymzaal. De gemeente heeft de direct betrokkenen en gebruikers op de hoogte gebracht van de situatie. Dit zijn vooral scholen en verenigingen die gebruik maken van de gymzaal. Bezorgde bewoners kunnen contact opnemen met het cluster Milieu & Hygiëne van de GGD Rotterdam Rijnmond 010-4339894.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel