Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 13-11-2008

Getuigen ongeval Kaatsheuvel melden zich

KAATSHEUVEL: Op woensdagavond 5 november werd omstreeks 22.00 uur een zwaar gewonde vrouw aangetroffen op de Amerikastraat. (zie eerdere persberichtgeving)
Het slachtoffer werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht en haar toestand is nog steeds uiterst kritiek.

In de media werd een aantal specifieke getuigen verzocht om zich te melden. Het ging om de inzittenden van een witte Volkswagen, die eerste hulp verleenden. Ook zocht de politie een bromfietser met een witte helm die voorbij is gereden tijdens de hulpverlening. Zowel de inzittenden van de Volkswagen, als de bromfietser hebben zich naar aanleiding van berichten in de krant en op televisie bij de politie gemeld. Zij zijn inmiddels uitgebreid verhoord. Ook heeft er een technisch sporenonderzoek plaatsgevonden.
Naar aanleiding van deze verklaringen en het sporenonderzoek gaat de politie er op dit moment vanuit dat de 70-jarige vrouw vermoedelijk noodlottig met haar fiets ten val is gekomen.

Politie waarschuwt voor dubieuze telefoongesprekken

OOSTERHOUT: De politie waarschuwt voor dubieuze telefoongesprekken. De afgelopen dagen meldden drie mensen dat zij telefonisch benaderd waren door een Engelssprekende vrouw. De vrouw feliciteerde (in het Engels) de ontvanger van het telefoongesprek met het winnen van een luxe vakantiereis (cruise door de Caribbean).
Om voor de prijs in aanmerking te komen moesten de 'gelukkigen' wel een aantal persoonlijke gegevens prijsgeven aan de onbekende belster. Zo vroeg ze o.a. naar het haar creditcardnummers. Voor zover bekend is niemand daar op ingegaan. Het gebruikte telefoonnummer betrof
vermoedelijk een buitenlands nummer.
De politie waarschuwt om aan onbekende bellers geen persoonlijke gegevens vrij te geven.
Dit vooral om fraude of andere strafbare feiten te voorkomen.
De melders kwamen in dit geval uit Hank, Oosterhout en Raamsdonksveer. Ook elders in de regio Midden en West Brabant zijn soortgelijke gevallen bekend.

Brand verwoest deel boerenbedrijf

GENDEREN: De Gemeenschappelijke Meldkamer ontving donderdag om 01.30 uur melding van een brand in een boerderij aan de Kleibergsestraat. In een van de stallen was brand ontstaan. De bewoners van de boerderij en toegesnelde brandweerlieden konden de 160 koeien, die op het moment van het uitbreken van de brand in de stal stonden, in veiligheid brengen. De brandweer had de brand ongeveer een uur na de melding onder controle. De politie zette de omgeving voor de duur van de bluswerkzaamheden af. De brandweer constateerde dat de brand was begonnen in de voederkeuken van de moderne stal. Hier was kortsluiting ontstaan in de apparatuur. Als gevolg van de brand is een deel van de stal verloren gegaan. (auteur persbericht: Inge Rijgersberg)

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft een 57-jarige man uit Oosterhout opgepakt nadat hij zijn 55-jarige vriendin mishandelde. Het geweld vond plaats op woensdagavond 12 november in de woning (wijk Vrachelen III). De 55-jarige vrouw vertelde dat ze klappen en schoppen moest incasseren. Ze had daarbij zichtbaar letsel opgelopen. De verdachte werd
gearresteerd en ingesloten op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer deed uiteindelijk geen aangifte tegen haar vriend. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Vijf jongens naar Bureau Halt na het gooien van eieren

RAAMSDONKSVEER: Vijf jongeren kregen een verwijzing naar Bureau Halt. Het vijftal had woensdagmiddag 12 november een doos eieren gekocht en stond op de Essenboom de lijnbus op te wachten. Toen die passeerde vlogen de eieren door de lucht en belandden tegen de bus. De Veolia chauffeur (lijn 1) bedacht zich geen moment en zette de bus aan de kant. Het lukte hem om een van de dadertjes in de kladden te grijpen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. De mededaders waren toen ook snel achterhaald.
Het ging om vier jongens uit Raamsdonksveer (13, 14, 14 en 15 jaar) en een 14-jarige jongen uit Waspik. In het politiebureau is
proces-verbaal opgemaakt en zijn hun ouders geïnformeerd. Alle ouders gingen akkoord met een verwijzing naar Bureau Halt.

Proces-verbaal voor drugs- en wapenbezit

WASPIK: Bij een routinecontrole op rustplaats 't Vaerland (langs de autosnelweg A-59) stuitte de agenten op twee drugsgebruikers. In hun auto lagen diverse gebruikersspullen, zoals lepels, messen, spiegels, base pijpjes. Verder vond de politie twee kleine flesjes aan met daarin GHB, een busje traangas en een aansteker in de vorm van een vuurwapen. Al deze spullen zijn in beslag genomen. Tegen de
Utrechtenaren (40 en 32 jaar) is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie.

Laatst gewijzigd 13-11-2008 16:57 | © Regio Midden en West Brabant |