Politie Noord- en Oost Gelderland


|Uddel - brand tijdens vervangen gasmeter | |
Een 40-jarige man uit Zwolle is donderdagochtend 13 november aan Het Drie in Uddel gewond geraakt bij een beginnende brand tijdens het vervangen van een gasmeter. Hij kon de 48-jarige bewoonster die in een rolstoel zit op tijd in veiligheid brengen.


De Zwollenaar was omstreeks 08.40 uur voor een aannemersbedrijf bezig met werkzaamheden aan de gas- en elektriciteitsmeter. Aangezien er geen licht in de woning was, werd, zo blijkt uit een eerste onderzoek, gebruik gemaakt van een olielampje.


Ondanks het feit dat de monteur de hoofdkraan zou hebben dichtgedraaid, was er kennelijk toch een gasophoping en ontstond er een steekvlam en een beginnende brand. De man heeft de brand nog trachten te blussen en heeft vervolgens de bewoonster in veiligheid gebracht. Zelf liep hij brandwonden op en na behandeling in het ziekenhuis is hij inmiddels weer naar huis.


De woning liep aanzienlijke rookschade op en de Arbeidsinspectie en het Team Brand-onderzoek van de brandweer en het Team Forensische Opsporing van de politie stellen een nader onderzoek in.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --