FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: personeel Gasunie opnieuw in actie voor goede cao

Woensdag komt het personeel van Gasunie opnieuw in actie om een goede cao af te dwingen. Dan leggen de werknemers die het compressorstation in Spaarndam moeten doormeten, het werk neer. Daarmee loopt het schema van metingen van Gasunie in de war, wat het bedrijf flink raakt in de portemonnee.

Volgens bestuurder Henk Korthof van FNV Bondgenoten is het een prima actievorm: "Dit is een actie waar Gasunie last van heeft, maar de veiligheid en gaslevering niet onder lijden".
De stakers morgen krijgen steun van collega's uit Friesland en Groningen, die per bus naar Spaarndam afreizen.

Morgen wordt voor de derde keer in anderhalve week actiegevoerd bij Gasunie. Gasunie wijst, op één enkel punt na, alle voorstellen van de bond af. Ondanks de 3,5% loonsverhoging die de Gasunie heeft toegezegd, zijn de 1400 medewerkers teleurgesteld over de starre houding van hun werkgever. Hiernaast heerst onrust en ontevredenheid over het feit dat Gasunie de medewerkers uit de hoogste cao-functiegroepen de keuze geven wil uit de cao te treden. Volgens FNV Bondgenoten is dit een ongewenste situatie, omdat het zo mogelijk wordt twee medewerkers in dezelfde functie met dezelfde prestaties verschillend te belonen.

Daarnaast wenst Gasunie niet in te stemmen met het ophogen van het maximum van de loonschalen, weigeren ze een extra tegemoetkoming voor gestegen ziektekosten en ook een extra vergoeding voor de weekendoveruren van ploegendienstmedewerkers ziet de Gasunie niet zitten.