FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Gasunie eindelijk een principeakkoord

Door de acties van de afgelopen weken heeft FNV Bondgenoten gister bij Gasunie een principeakkoord bereikt, dat een flinke verbetering gaat betekenen voor de 1400 werknemers. De voornaamste eisen van de bond zijn ingewilligd.

. Zo krijgen de werknemers onder andere een eenmalige tegemoetkoming van 250,- euro voor gestegen ziektekosten, een ruimere mogelijkheid om overwerkuren in vrije tijd op te nemen, een basisvergoeding voor iedereen die wachtdienst loopt en de hoogte van de wachtdiensttoeslag wordt afhankelijk van het aantal oproepen.

Dat er nu eindelijk geluisterd naar de medewerkers is mede gekomen door de acties. Hierdoor zijn er naast de cao- eisen van de bond andere belangrijke knelpunten bespreekbaar geworden, zoals de gestegen werkdruk, de versobering van de arbeidsvoorwaarden en het gevoel van de werknemers dat ze niet serieus worden genomen. "Ik ben geweldig blij dat wij nu eens een keer hebben kunnen staken zonder dat het om geld gaat", aldus Henk Korthof, bestuurder bij FNV Bondgenoten. "Het feit dat de acties hebben bijgedragen tot het serieus nemen van mensen mag een behoorlijk winstpunt heten!"

Er zullen door Gasunie een aantal gespreksrondes georganiseerd worden in het bedrijf om deze punten met de medewerkers te bespreken. Naar aanleiding van de uitkomsten zal, in samenwerking met FNV Bondgenoten, een actieplan worden opgesteld. De intentie is om deze gespreksrondes voor de cao onderhandelingen van 2009 af te ronden.