FNV Bondgenoten

Vakbonden: Stork misbruikt kredietcrisis

De vakbonden zijn boos op metaalbedrijf Stork. Het bedrijf wil de kredietcrisis gebruiken als excuus om de inzetbaarheid van werknemers vergaand te flexibiliseren. De bonden zijn daarom vandaag weggelopen uit het regulier overleg met het bedrijf en zijn geenszins van plan hun medewerking te verlenen aan de plannen van Stork.

FNV Bondgenotenbestuurder Hetty Kijzers namens de bonden: "Er zijn diverse regelingen in de cao die Stork kan gebruiken in perioden dat het wat minder met het bedrijf gaat. Maar de directie wil nu al die regelingen op één hoop gooien en er vrije beschikking over hebben. Dat is natuurlijk van de zotte!".

De bonden zijn zeker bereid met Stork te praten over hoe om te gaan met de gevolgen van de kredietcrisis, maar dan wel op basis van het 10-puntenplan dat de FNV afgelopen maandag presenteerde. Kijzers: "Over de inzet van de Loonoverbruggingsregeling Kredietcrisis willen we best praten. Maar wat Stork nu voorstelt, gaat veel te ver. Zo hoog is de nood bij lange na niet. Wij gaan daar niet aan meewerken en gaan ook de ondernemingsraad aanraden daar geen medewerking aan te verlenen".