Provincie Flevoland

Provincie Flevoland wil geld voor deelname jeugd aan cultuur

De provincie Flevoland vraagt van het rijk circa 150.000 euro voor het programma Cultuurparticipatie. Het programma wil met name de deelname bevorderen van jongeren aan culturele activiteiten.

Voor leerlingen van de basisscholen is het project "Kind zijn in Flevoland" opgezet. Daarbij ligt de nadruk op kunstprojecten over de cultuur van Flevoland, architectuur en kunst in de openbare ruimte, amateurkunst en ouderparticipatie. Voor het voortgezet onderwijs worden succesvolle vernieuwende lokale projecten verbreed naar provinciaal niveau en wordt het bereik van Kunstbende vergroot. Voor de amateurkunst wordt een nieuw aanbod ontwikkeld. Bij de volkscultuur worden jongeren op een actieve wijze betrokken bij de verschillende subculturen die Flevoland rijk is.

De aanvraag is ingediend bij het nieuwe landelijk fonds; het Fonds voor Cultuurparticipatie. De provincie heeft de aanvraag opgesteld samen met het Centrum Amateurkunst Flevoland, de vier Flevolandse culturele steunfuncties en het Nieuw Land Erfgoed. Gezamenlijk is een programma opgesteld waarvoor jaarlijks ca. 3 ton beschikbaar is. De helft van dit budget komt van de provincie, de andere helft moet van het rijk komen.

Het Fonds heeft al een positief oordeel over het Flevolandse concept programma uitgesproken. Voor het eind van het jaar hoopt de provincie een definitief oordeel te ontvangen.