Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Sneeuwbalstraat, Den Haag

Den Haag, 13-11-2008

Brandweer weet woningbrand tot keuken te beperken

Den Haag Vanmiddag rond drie uur is vermoedelijk door sluiting brand ontstaan in de keuken van een woning aan de Sneeuwbalstraat. De brandweer heeft de brand tot de keuken weten te beperken, maar kon aanzienlijke rook- en roetschade in de rest van de woning niet voorkomen. Niemand raakte bij dit incident gewond.

Rond drie uur meldde een buurtbewoner bij de alarmcentrale dat er rook uit een woning aan de Sneeuwbalstraat kwam. De centralisten hebben daarop de benodigde brandweer-voertuigen gealarmeerd.

De brandweer zag bij aankomst dichte rook uit de woning op de begane grond komen. Er was op dat moment niemand thuis. Bij binnenkomst waren vuurverschijnselen in de keuken zichtbaar. De brand kon geblust worden voordat deze zich naar de rest van de woning uitbreidde. Rook en roet waren wel door de gehele woning verspreid.

De schade aan de woning is dusdanig dat de bewoners ergens anders de nacht moeten doorbrengen. Zij zullen hulp aangeboden krijgen van de Stichting Salvage en van Slachtofferhulp.

De brandweer heeft enkele woningen ontruimd. Deze zijn na het sein brandmeester bemeten op achtergebleven rookgassen, maar konden na een korte tijd veilig worden verklaard.

Melding brandweer : 14.56 Uur
Ter plaatse : 15.02 Uur
Brand meester : 15.14 Uur
Einde incident : 16.03 Uur
Ingezet personeel : 18
Ingezette voertuigen : 6