Ingezonden persbericht


Perscontact:

EA-GAME COMMAND & CONQUER RED ALERT 3 LIGT VANDAAG IN DE WINKELS VOOR DE XBOX 360

Console-debuut van waanzinnig Red Alert-universum met baanbrekende besturing en volledige coöp-campagnes op de Xbox 360

Schiphol-Rijk, 13 november 2008 ­ Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft bekendgemaakt dat Command & Conquer(TM) Red Alert(TM) 3 voor de Xbox 360® vanaf vandaag in de winkels ligt in Europa. Command & Conquer Red Alert 3 is de perfecte mix van de kenmerkende overdreven humor en live-action filmfragmenten van de serie met baanbrekende RTS-gaming. De game bevat volledige coöp-campagnes, waarbij de nadruk ligt op het voeren van zee-oorlogen. In de Xbox 360-versie wordt de revolutionaire besturingsfunctie CommandStick 2.0 geïntroduceerd, waarmee strategy-gamen op de console bijzonder toegankelijk wordt, zelfs voor de razendsnelle actie in een explosief strategiespel als Command & Conquer Red Alert 3.

"Red Alert 3 is de vierde RTS-game van EA Los Angeles voor de Xbox 360 en is weer een enorme stap voorwaarts. De besturing is nu nog efficiënter en soepeler", zegt Chris Corry, uitvoerend producent bij EA Los Angeles. "Het ontwerpen van een geweldige RTS-game voor consoles is altijd een van de topprioriteiten en passies van ons team geweest. Wanneer je aan de slag gaat met Red Alert 3, merk je meteen dat dit niet een pc-game is die gewoon is overgezet naar de console. Het spel is volledig ontworpen met de Xbox 360-controller in gedachten."

Dankzij de revolutionaire besturing voor de Xbox 360 kunnen gamers dezelfde functies gebruiken als in de pc-versie van Command & Conquer Red Alert 3, die twee weken geleden is uitgekomen. De game bevat meer dan 60 minuten live-action filmbeelden, kenmerkend voor de Command & Conquer-franchise. Daarnaast bevat de game een van de grootste casts ooit in de games geschiedenis, met bekende acteurs als Gemma Atkinson, Gina Carano, Randy Couture, Tim Curry, Kelly Hu, Jenny McCarthy, Jonathan Pryce, Autumn Reeser, J.K. Simmons, Peter Stormare en George Takei.

Net als bij alle andere games uit de serie, is de verhaallijn van Command & Conquer Red Alert 3 gebaseerd op tijdreizen en de gevolgen daarvan. In het begin van het verhaal staat de Sovjet-Unie op het punt te worden verslagen door de geallieerden. Twee Russische generaals en een briljante wetenschapper besluiten terug te reizen in de tijd, in een wanhopige poging de geschiedenis te veranderen en de glorie van de hamer en de sikkel te herstellen. Hun missie lijkt in eerste instantie succesvol te zijn, maar al snel komen ze erachter dat door hun handelingen een alternatieve tijdslijn is ontstaan waarin technologische ontwikkelingen een totaal ander pad hebben gevolgd. Bovendien is er een nieuwe supermacht op het wereldtoneel verschenen: het Rijk van de Rijzende Zon.

Gamers kunnen op hun Xbox 360 de strijd ervaren vanuit het perspectief van de Sovjets, de Geallieerden of het Rijk. Elk van deze drie campagnes heeft een eigen verhaallijn en is volledig geschikt voor coöp-games. Gamers kunnen online* samen met een vriend de strijd aangaan of de hulp inroepen van een van de negen AI-commandanten. De game beschikt ook over de speltypen Skirmish (vrij gevecht) en multiplayer voor maximaal vier spelers of AI-spelers.

Command & Conquer Red Alert 3 heeft de ESRB-classificatie T (Teen, tiener) en de PEGI-classificatie 16+. Bezoek voor meer informatie over de game www.conquerthislife.com en www.commandandconquer.com, de volledig vernieuwde Command & Conquer-portal met informatie over alle Command & Conquer-games. Je vindt op deze site ook Command & Conquer TV met de populaire programma's "BattleCast PrimeTime" en "Command School".

*Internetverbinding is vereist.

# # #