Gemeente Alkmaar


Digitale sociale kaart laat zien hoe gemeenten schulhulpverlening organiseren

Het schuldpreventieteam van Kredietbank Noord-West heeft op 14 oktober een netwerkavond georganiseerd onder het thema "Integrale schuldhulpverlening." Wethouder Wim van Veen opende de "digitale sociale kaart." Hierop is onder andere informatie te vinden over hoe, naast de gemeente Alkmaar, andere gemeenten de schuldhulpverlening hebben georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de website www.socialekaart-shv-nh.nl. Lees meer>>

Rode lijn

Het schuldpreventieteam van Kredietbank Noord-West heeft op 14 oktober een netwerkavond georganiseerd onder het thema "Integrale schuldhulpverlening." Wethouder Wim van Veen opende de "digitale sociale kaart." Hierop is onder andere informatie te vinden over hoe, naast de gemeente Alkmaar, andere gemeenten de schuldhulpverlening hebben georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de website www.socialekaart-shv-nh.nl.

Op de netwerkavond waren vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen en organisaties aanwezig die werkzaam zijn in Alkmaar, of activiteiten ondernemen op dit gebied voor de inwoners van Alkmaar. Van de inwoners van Alkmaar boven de 18 jaar heeft 25% (hypotheek niet begrepen) schulden. Dit komt neer op circa 17.000 mensen. Het schuldpreventieteam wijst de inwoners van Alkmaar op de mogelijkheden om schulden te voorkomen dan wel op te lossen.

13 november 2008