Senternovem


13-11-2008 | EU second Strategic Energy Review

EU Energy Sucurity and Solidarity Action Plan: 2nd Strategic Energie Review

Europa heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzame energie, concurrentievermogen en energievoorzieningszekerheid. In 2020 dient de uitstoot van broeikasgassen met 20% verminderd te zijn, is er een stijging van duurzame energie in het totale energieverbruik van 20% en een verbeterde energie efficiëntie van 20%. Om deze doelstellingen te behalen is een substantiële verandering in Europa's energiesystemen in de komende jaren nodig.

De Europese Commissie heeft daarom een uitgebreid energie pakket samengesteld om energie veilig te stellen in Europa:
* Een nieuwe strategie om energie solidariteit op te bouwen onder lidstaten en nieuw beleid op het gebied van energienetwerken om investeringen te stimuleren in efficiente, kolenarme energie netwerken.

* Voorstel voor een Energy Security and Solidarity Action Plan om duurzame energievoorziening in de EU veilig te stellen en een vooruitblik naar de uitdagingen van Europea tussen 2020 en 2050.
* Het aannemen van een pakket van energie efficiënte doelstellingen om zodoende tot energiebesparing in belangrijke gebieden te komen, zoals het versterken van energie efficiënte wetgeving voor de gebouwde omgeving en energie verbruikende producten.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

EU webpagina Second Strategic Energy Review - Securing our Energy Future