13 november Marie Claire Prix de La Mode in Rijksmuseum met Miss World

29/10/2008 08:00

Sanoma Uitgevers b.v.

Hoofddorp, 29 oktober 2008 - Marie Claire organiseert op 13 november a.s. voor de tweede keer in Nederland de prestigieuze 'Prix de la Mode'.

Tijdens een exquis diner tegen het decor van de oude meesters in het Rijksmuseum, ontmoeten gezichtsbepalende mensen op het gebied van mode, politiek, kunst en cultuur elkaar voor een ode aan de mode als cultuurfenomeen. Tijdens de avond worden nationale en internationale mode-iconen geëerd voor hun onderscheidende bijdrage aan de mode van vandaag. Special guest dit jaar is de uit China afkomstige Miss World, Zilin Zhang.

Sandera Krol, hoofdredacteur Marie Claire: "We zijn er bijzonder trots op de Award voor Best Style Icon 2008 uit te mogen reiken aan onze internationale gast uit China, de huidige Miss World, Zilin Zhang. Het is nog maar 5 jaar geleden dat er in China voor het eerst missverkiezingen werden gehouden. Daarom is het extra bijzonder dat de Miss China, Zilin Zhang, dit jaar ook Miss World werd. Zilin Zhang staat symbool voor de nieuwe generatie moderne vrouwen in China. Jonge vrouwen die de voorhoede zijn van een nieuwe, losser wordende samenleving. Net zo blij zijn we overigens met de uitstekende winnaars in de andere categorieën."

Categorieën Marie Claire Prix de la Mode

De Prix de la Mode Awards worden toegekend in de categorieën: Best International Designer, Best National Designer, Best Model, Best Accessory Line, Best Style Icon, Best Fashion Ambassador en Best Fashion Entrepreneur.

"Nederland speelt als modeland internationaal gezien een steeds grotere rol. Steeds meer Nederlandse ontwerpers behalen internationale successen, en ook in Nederland zelf wordt mode meer en meer gezien als een belangrijke cultuuruiting. Marie Claire heeft de ambitie met de Prix De La Mode een platform te bieden waarop high fashion en high culture elkaar kunnen ontmoeten. We zijn vereerd met de komst van internationale gasten en nationale gasten als Minister Plasterk en Eurocommissaris Neelie Kroes. Dat onder anderen mevrouw Kroes de awards uitreikt, tekent haar betrokkenheid bij het fenomeen mode als cultuuruiting in Europa. De awards zullen worden uitgereikt aan gevestigd nationaal en internationaal talent", aldus Sandera Krol.

Einde persbericht

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl