Provincie Antwerpen


Internationaal Joods Cultuurfestival gaat van start in Antwerps FotoMuseum

toelichting jaarprogramma en opening fototentoonstelling One Family van Vardi Kahana en exclusief concert van Myriam Fuks en Aldo Granato

donderdag 13 november - 14 uur - FotoMuseum Antwerpen

De joodse bijdrage tot de cultuur in onze wereld is nauwelijks te overschatten. Weinigen zijn zich bewust van de invloed die joden hebben op de hedendaagse cultuurscène. De geografische verspreiding van joden door de eeuwen heen, maakte hun cultuur tot een lappendeken gekleurd door invloeden van over de hele wereld. Tegelijkertijd oefenden joden ook een grote invloed uit op de culturen om hen heen.

Het Joods Cultuurfestival geeft deze rijke verscheidenheid van de joodse cultuur weer, in samenwerking met de verschillende cultuurhuizen in de provincie, het Joods Historisch Museum Amsterdam en het Internationaal Joods Muziekfestival Amsterdam. Er staat muziek, dans, theater, literatuur, hedendaagse kunst en film op het programma. Het festival wordt bijgestaan door verschillende experts zoals Frans Van den Brande, Noémie Schlosser, Nadine Iarchy en het Instituut voor Joodse Studies.

Het departement cultuur en gedeputeerde Ludo Helsen geven met het project Open Culturele Centra diversiteit een plaats in het cultuurbeleid. In 2005 2006 stond de Zuid-Afrikaanse cultuur centraal tijdens het festival Roetes. Met het Joods Cultuurfestival zet de provincie het komende jaar de rijkdom en diversiteit van de joodse cultuur in de verf.