Gemeente Appingedam

Concert Koninklijke militaire kapel âJohan Willem Frisoâ

Op 13 november 2008 zal de JWF-kapel onder leiding van gastdirigent

Luitenant kolonel der Mariniers PIETER JANSEN, Inspecteur Militaire Muziek van de Krijgsmacht, een concert geven in Sportcentrum Eelwerd, Opwierderweg 65 te Appingedam.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

De KMKJWF is een militair orkest met als thuisbasis de Johan Willem Friso kazerne te Assen. De KMKJWF maakt samen met de Regimentsfanfare âGarde Grenadiers en Jagersâ en het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht âBereden Wapensâ deel uit van de Militaire Muziek Koninklijke Landmacht.

De KMKJWF voorziet in de muzikale steunverlening van ons Koningshuis, de Regering en de Krijgsmacht. Dit doet het orkest tijdens ceremoniële diensten, nationale en internationale tournees, militaire taptoes en door CD-opnames. Daarnaast heeft de KMKJWF een representatieve taak namens de krijgsmacht en verzorgt in die taak diverse concerten in binnen- en buitenland.

Voor de pauze zullen licht klassieke werken ten gehore worden gebracht met o.a. werken van Verdi, Strens en Reed, waarbij solisten uit het orkest een verrassende rol spelen.

Na de pauze speelt de Koninklijke Militaire Kapel âJohan Willem Frisoâ een doorlopend entertainmentprogramma, waarin wederom een aantal solisten uit het orkest voor het voetlicht treden. Omdat de Koninklijke Militaire Kapel âJohan Willem Frisoâ garant staat voor een gevarieerd en afwisselend programma op hoog niveau, is dit niet alleen voor de inwoners van Appingedam, maar voor de gehele regio een uniek concert. Het is een van de weinige mogelijkheden een orkest dat tot de top van de Nederlandse blaasorkesten behoort in deze regio te kunnen beluisteren en bekijken. Een heerlijk avondje uit met een afwisselend top programma!

U BENT VAN HARTE WELKOM !

Gewijzigd op: 05-11-2008