Gemeente Berkelland


Persbericht
Woensdag 5 november 2008

Wethouder Jan Zappeij: "Wees van harte welkom!"
Laatste oproep om op 13 november naar inloopavond over beleidsplan maatschappelijke ondersteuning te komen.

De gemeente wil een plan opstellen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo-raad heeft hierbij een belangrijke adviserende rol. Bij het opstellen van het plan wil de gemeente inwoners en instellingen betrekken. Op 13 november houden we daarom een inloopavond voor inwoners. Deze wordt gehouden in zaal Prinsen aan de Eibergseweg 13 in Haarlo en begint om 19.30 uur. Wethouder Jan Zappeij met de Wmo in zijn portefeuille: "Ik nodig iedereen die ook maar iets te maken heeft met de Wet maatschappelijke ondersteuning van harte uit om naar Haarlo te komen. Hoofddoel van de wet is dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daarom willen we graag in overleg met die samenleving hoe we aan dat hoofddoel het best uitvoering kunnen geven."

Beleidsplan
De wet schrijft voor dat de gemeente een plan maakt waarin zij aangeeft hoe de wet in Berkelland wordt uitgevoerd. In dat plan schenkt de gemeente aandacht aan alle terreinen waarop de Wmo van toepassing is.

Inloopavond op 13 november
Op 13 november houdt de gemeente en de Wmo-raad een inloopavond voor inwoners. Op die avond zullen de voorlopige plannen van de gemeente worden gepresenteerd. Bedoeling is echter vooral dat inwoners aangeven welke thema's in het Wmo-beleid aandacht moeten krijgen. Welke zaken gaan in Berkelland goed? Wat ontbreekt er en wat moet er veranderd worden? De Wmo-raad is op die avond aanwezig. Voordat de Wmo-raad advies uit brengt aan de gemeente wil ze graag van haar achterban horen die over de plannen denkt.

Website
Via de website www.gemeenteberkelland.nl is een eerste concept van de beleidsnota te downloaden.

Reacties
Wilt u een bijdrage leveren aan het beleidsplan, dan kunt u tot 20 november ook nog schriftelijk reageren. Dat kan per brief en per e-mail. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar het gemeentehuis, Postbus 200, 7270 HA Borculo. Uw reactie per e-mail kunt u sturen naar info@gemeenteberkelland.nl.

_____________________________________________________________________________________________