Uitnodiging voor pers
Donderdag 13 november 2008 - 19:00 uur
Bijenkorf Amsterdam, 2e etage

Marco Borsato krijgt eerste exemplaar aangeboden door Paul van Vliet Unicef lanceert uniek boek van Paul van Vliet: 'Kinderen van de Wereld'.

Den Haag, 6 november 2008 - Paul van Vliet en Marco Borsato, wat hebben zij gemeen? Beiden zijn ze ambassadeur voor een organisatie die kinderen helpt, beiden zetten zich belangeloos in voor kinderen, alle twee hebben ze één doel: het leven van kinderen verbeteren! Unicef Ambassadeur Paul van Vliet overhandigt daarom het eerste exemplaar van het door hem bedachte boek 'Kinderen van de Wereld' aan Marco Borsato.

"Wat gaat er door je heen als je naar deze foto kijkt en zou je dat kunnen opschrijven?" Deze vragen, met veertig foto's van kinderen uit de hele wereld, legde Paul van Vliet - als Ambassadeur van Unicef - voor aan veertig bekende schrijvers en theatermakers. De vorm waarin zij hun inspiratie konden gieten was vrij. Het resultaat is gebundeld in het boek Kinderen van de Wereld, een speciale uitgave van Unicef. Hare Majesteit de Koningin schreef een inspirerend voorwoord. De opbrengst van het boek gaat naar Unicef projecten over de hele wereld.

"Ik bewonder de manier waarop Marco Borsato zich al jarenlang inzet als Ambassadeur van Warchild. Beiden zijn wij Ambassadeur van een organisatie die opkomt voor kinderen wereldwijd, en daarom voel ik een verbintenis met hem", aldus Paul van Vliet. "Wij zetten ons allebei in voor kinderen en hebben samen één doel voor ogen; het leven van kinderen verbeteren. Het gaat niet om Unicef-kinderen of Warchild-kinderen, het gaat om àlle kinderen."

Na de overhandiging zal Paul van Vliet samen met o.a. Vonne van der Meer, Dolf de Vries, Bibi Dumon Tak, Alexis de Roode, Francine Oomen, Hafid Bouazza en Herman Pieter de Boer het boek signeren.

Kinderen van de Wereld is een uitgave van Unicef Nederland. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Krikke Special Books en drukkerij Groen. Unicef dankt ook haar partner Reisorganisatie Djoser en de Bijenkorf voor hun medewerking.


* * * *