Ingezonden persbericht


Vrijdag 7 November

Persbericht

Azure Sessions 01 in Melkweg

Azure Sessions 01
AZURE, een concept waarin bepaalde stromingen of invalshoeken binnen de elektronische dansmuziek centraal staan, trapt af op donderdag 13 november, met: AZURE01 - MNML Sessions. De invalshoek van deze eerste avond is de terugkeer van techno en house tot de essentie. Gestileerd, diep pompend en uitermate dansbaar. Verwacht zeker geen avond met standaard plingplong tracks maar alleen het beste van het beste. Een avond waar minimal het uitgangspunt, maar zeker niet het eindpunt is. Met een line-up bestaande uit Dave Ellesmere, Rauwkost, Oliver Kucera & Carlos Rios en Christoph Voorn kun je er van uitgaan dat er met minimale middelen het maximale wordt bereikt. Minder is dus echt wel meer!

Dave Ellesmere
Als de woorden diep, abstract en geraffineerd op iemand van toepassing zijn dan moet het Dave Ellesmere zijn. Dave heeft met het draaien van zijn sets op de ADHD sessions, ADE en door heel Europa zijn strepen ruimschoots verdient. Ook met zijn eigen werk dat wordt uitgebracht op labels zoals Intacto, 100% pure, Thirtyonetwenty en Remote Area slaat hij de spijker op de kop. Het is ook niet verwonderlijk dat zijn tracks regelmatig een plekje vinden in de sets van minimal godfathers Ritchie Hawtin en Ricardo Villalobos.

Rauwkost
Degene die nog nooit van Rauwkost gehoord heeft leeft kennelijk in het verleden aangezien dit veelbelovende duo dit jaar een Gouden Kabouter in de wacht heeft gesleept en nog wel de Kabouter van de Toekomst. Niet zo gek als je bekijkt waar deze jongens hebben gestaan terwijl ze net 2 jaar bezig zijn: Vollt, Cocoon, Mysteryland, WTTF, Rockit, Poema en de Stubnitz om waar wat te noemen. Ze gaan een speciale set doen waarbij de wegen zullen gaan van electro naar techno naar minimal en weer terug.

Fransisco Brancardi (Oliver Kucera & Carlos Rios)
Een ander duo wat op feesten als Awakenings, Dance Valley en Rockit met hun energieke techno livesets de zaal plat heeft weten te krijgen is Oliver Kucera en Carlos Rios. Deze zomer hebben zij onder de naam Francisco Brancardi een eigen label Souteneur Records opgestart als platform om funky tech-house producties uit te brengen. De eerste EP werd zeer goed ontvangen en dit jaar zullen er nog 2 releases volgen die afwijken van wat je tot nu toe van ze gewend bent. AZURE is dan ook zeer vereerd om de primeur te mogen presenteren van Francisco Brancardi live, dit mag je niet missen!

Christoph Voorn
De naam Christoph Voorn doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. Niet enkel omdat Joris Voorn toevallig zijn broer is, maar ook omdat hij als dj zijn skills combineert meteen uitgekiende platenkeuze. Als resident DJ op Basic Grooves en Onraad in Atak en Metropool draait Christoph vaak sterke sets vol housey techno.



Ingezonden persbericht