Dienstenbond CNV

Nieuws

12 november 2008

Onderhandelingen cao AH DC in impasse

De leden mogen het zeggen

Afgelopen dinsdag heeft de 3e onderhandelingsronde voor de distributie CAO bij Albert Heijn niet geleid tot afspraken. Albert Heijn doet een aantal voorstellen om bonden tegemoet te komen, maar vraagt een prijs die niet in verhouding staat. De leden moeten zich nu uitspreken over het vervolg.

In de gesprekken probeert Albert Heijn bonden tegemoet te komen, echter de stapjes zijn klein. Er zit geen schot in de zaak. Daar staat tegenover dat Albert Heijn wel de uitvoering van de voorgestelde verslechteringen een beetje verbeterd, maar de inhoud van de verslechteringen in stand blijft houden.

Ook onze tussenoplossing dat u vrijwillig maximaal 50% van de RSD kan verkopen, gaat AH niet ver genoeg, hoewel dat voor medewerkers al een hele forse stap is! Bovendien voldeed Albert Heijn niet aan de voorwaarde om dan de jeugdschalen te schrappen. Ook de verslechteringen m.b.t. de nachtdiensten, de zaterdagen en de zon- en feestdagen gaan niet van tafel.

Ons blijft nu geen andere keus, dan om naar de leden terug te gaan en te vragen: hoe nu verder? Dat gaan we volgende week in alle 6 DC's van Albert Heijn doen. We zullen alle scenario's met u doorspreken, van verder onderhandelen en op welke wijze dan, tot aan het actiemodel. Aan leden de keus.

Leden hebben vanuit de cao de gelegenheid om de ledenvergadering bij te wonen.
De lokaties in de DC's zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Deze vergaderingen zijn alleen voor leden van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten. Wij werken nauw samen in dit belangrijke dossier. Mensen kunnen tot aanvang vergadering nog lid worden om mee te kunnen praten.

Het wordt de komende tijd erop of eronder voor je eigen arbeidsvoorwaarden. Wil je de verslechteringen van Albert Heijn voor zijn? Maak je collega dan lid! Want met hoe meer, hoe beter. Nu krijgen nieuwe leden de eerste drie maanden gratis het lidmaatschap kado! Bovendien, de vakbond met de laagste contributie geeft ook nog eens een gratis rechtsbijstandsverzekering cadeau bij het lidmaatschap. Dat scheelt vergeleken met andere aanbieders al gauw EUR 150 per jaar!

Lid werft lid actie
Kijk op onze website www.cnvdienstenbond.nl naar de voorwaarden van deze actie en spaar voor mooie prijzen.