Docdata NV

Webwinkel iBOOD optimaliseert logistiek proces

AMSTERDAM, 13 NOVEMBER 2008 - iBOOD.com heeft het contract getekend met docdata fulfilment, die voor de webwinkel bestellingen door heel Europa gaat uitleveren. De Nederlandse iBOOD webwinkel verwacht dit jaar met 300% te groeien.

iBOOD heeft iedere dag slechts één product in het virtuele schap en het aanbod is elke dag weer anders. iBOOD werkt hiervoor nauw samen met alle grote Europese A-merken. "Wij willen ons in 2009 louter bezig houden met de kernactiviteit van onze business: elke dag de beste aanbieding in heel Europa" vertelt directeur en medeoprichter Joran Prinssen.

"Docdata fulfilment is een sterke logistieke partner die de capaciteit heeft om grote volumes in een korte tijd op de juiste manier te verwerken. Onze klanten kunnen de bestelling sneller in huis verwachten en de zendingen tot in detail volgen" vervolgt Prinssen.

In 2005 was iBOOD de eerste in Europa met het zogenaamde "one deal offering": elke dag slechts één nieuw product tegen een aantrekkelijke prijs in een beperkte oplage. iBOOD verkoopt o.a. electronica, sport- en huishoudartikelen. Enkele maanden geleden werd iBOOD door Computerbild uitgeroepen tot beste webwinkel van Duitsland. Daarnaast staat iBOOD in de Webwinkel Top 100 van Twinkle Magazine.

Over iBOOD.com

iBOOD is actief in 19 landen en heeft iedere dag slechts één product in het schap. Het aanbod is elke dag anders. iBOOD werkt hiervoor nauw samen met grote Europese merken. De organisatie is met de aanstelling van verscheidene adviseurs en bestuurders verder geprofessionaliseerd. Onder hen: Adriaan Nühn (voormalig CEO van Sara Lee International), Bart Bendel (Informal Investor), Roeland Boonstoppel (Venture Capitalist) en Pieter Swarts (Directeur Inkoop van Maxeda Groep). Zij investeerden ook in het Amsterdamse bedrijf, dat kantoren heeft in Amsterdam, Poznan (Polen) en Berlijn (Duitsland). Het assortiment van iBOOD valt in de categorie electronica, gadgets, lifestyle en sportartikelen. iBOOD brengt elke dag de goedkoopste aanbieding van Europa en vergelijkt deze zelf op alle internationale prijsvergelijkers. Onlangs werd iBOOD door het Duitse Computerbild uitgeroepen tot beste webwinkel.

Over docdata

DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators. Het internet service bedrijf docdata is Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en bestaat uit vier divisies: docdata commerce, docdata payments, docdata fulfilment en docdata media.


Noot voor de redactie (