KNHS


Handboek ruiter-en menpaden vernieuwd

12 november 2008


ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft onlangs het geheel herziene en vernieuwde Handboek ruiter-en menpaden uitgebracht. Dit boek is bestemd voor recreatieve paardensporters, overheden, aannemers, projectleiders en ingenieursbureaus en is een praktische leidraad voor het ontwerp en de inrichting van ruiter-en menpaden in Nederland.

In de afgelopen jaren is het handboek een onmisbaar hulpmiddel gebleken bij de planning en aanleg van ruiter-en menpaden. In die tijd is de recreatieve paardensport verder gegroeid en is de belangstelling voor paardrijden en mennen in het buitengebied explosief toegenomen. De KNHS regioconsulenten adviseren veelvuldig over de aanleg van ruiter-en menpaden met behulp van het handboek en ook studenten van paardensportopleidingen maken op grote schaal gebruik van het boek.

Een van de gebruikers van het handboek is Hans Kuperus van de gemeente Ameland. Kuperus is zeer enthousiast over het handboek: Het boek is zeer bruikbaar. Er worden vele voorbeelden van situaties in de paardensport belicht en oplossingen voor lastige 'probleemgevallen' komen aan bod. Deze voorbeelden en oplossingen komen goed van pas. Ik kan me voorstellen dat meerdere beheerders van ruiter-en menroutes veel aan het boek hebben.

In het vernieuwde, ruim 100 paginas tellende full colour boek, zijn een aantal praktijkvoorbeelden opgenomen en er is een nieuw hoofdstuk over procesplanning toegevoegd. Dit praktische boek is overzichtelijk ingedeeld en voorzien van prachtige fotos.

De verkoopprijs is 24,95, KNHS-leden betalen 19,95 (exclusief verzendkosten)
Kijk in de webshop op www.knhs.nl voor meer informatie en bestellingen.