Persberichten stad Utrecht, 9.05 uur

Utrecht , 13-11-2008

Busruit vernield

UTRECHT- Een 42-jarige veelpleger uit Zeist is woensdagavond aangehouden voor vernieling van een busruit.

Omstreeks 23.35 uur kreeg de politie een melding dat een man op het Stationsplein een ruit van een streekbus ingegooid had. De chauffeur van de bus had de man ondertussen staande gehouden en meegenomen in de bus. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan.

Man aangehouden voor heling

UTRECHT- Een 49-jarige man, woonadres onbekend, is woensdagavond aangehouden voor mogelijke heling.

Een agent zag omstreeks 22.55 uur in een steeg bij de Amsterdamsestraatweg een man rijden die erg laag op zijn fiets zat. Hij wilde de man controleren, maar deze ging er vandoor richting het Paardenplein. De agent gaf zijn locatie door en kreeg ondersteuning van collegas. De man ging er vervolgens te voet vandoor, maar werd aangehouden door de andere agenten. De fiets waarop de man reed, had geen zadel en is mogelijk afkomstig van diefstal. Op straat werd een inbrekerswerktuig gevonden. De man werd aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog zeven dagen moest zitten voor een ander vergrijp.

Vader en zoon aangehouden

DE MEERN- Een 20-jarige man uit De Meern en zijn 48-jarige vader zijn woensdagavond aangehouden. De vader bemoeide zich met de aanhouding van zijn zoon.

Om 22.12 uur zag een agent de man op een brommer zonder helm rijden op de Meerndijk. Hij gaf hem een stopteken, maar de man reed door. Vervolgens gaf hij de brommer af aan een bekende die er met hoge snelheid vandoor ging. De agent hield de man aan. Ondertussen had hij zijn vader gebeld die in een auto kwam aanrijden en de aanhouding wilde voorkomen door zijn zoon uit de politiewagen te halen. Dit lukte niet, waarop de vader weer in zijn auto stapte en op een agent inreed, die nog net op tijd kon wegspringen. De zoon werd naar het politiebureau gebracht, waar bleek dat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een bekeuring voor het rijden zonder helm. De vader is in zijn woning aangehouden en wordt verhoord. De vriend van de 20-jarige man die er met hoge snelheid vandoor ging, krijgt de bon thuisgestuurd.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft met een groot aantal partners woensdag een grote verkeerscontrole in de omgeving van de Sartreweg uitgevoerd.

Tussen 07.30 en 14.30 uur werd in samen werking met onder andere het KLPD, de Douane, belastingdienst, UWV en het RDW gecontroleerd. Door de belastingdienst werd 27 maal beslag gelegd met een schuldbedrag van ruim 379.400,-. Acht autos werden in beslag genomen. De Uitkeringsinstantie UWV noteerde 163 personen waarvan nu al bekend is dat er twaalf personen aan het werk waren met een uitkering.

Door het KLPD werden 25 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een laadbak die niet goed bevestigd was en diverse technische gebreken.

De verkeerspolitie schreef ruim 65 bekeuringen uit voor onder andere het niet handsfree bellen, het niet kunnen tonen van het rijbewijs of autopapieren en het onverzekerd rijden. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingenomen omdat zij de maximum snelheid met meer dan 50 km/u hadden overschreden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

Personeel van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg zag omstreeks 12.35 uur dat een vrouw goederen in haar tas stopte in plaats van het winkelwagentje. Toen de 30-jarige vrouw uit Utrecht net voorbij de kassa was werd zij gevraagd haar tas te openen. Hierin zaten goederen die niet waren afgerekend. De Utrechtse werd voor verhoor door de politie meegenomen naar het bureau.