Provincie Zuid-Holland

Grootschalig onderhoud N 456

Op doordeweekse avonden en nachten in november en december

In het weekend van 8 november is de provincie Zuid-Holland gestart met het grootschalig onderhoud aan de N 456 tussen het spoor en de N 207, op het traject Moerkapelle-Gouda. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind december dit jaar gereed.

De werkzaamheden vinden in de regel plaats van maandag tot en met vrijdag. Er wordt grotendeels 's avonds en 's nachts gewerkt tussen 20:00 uur en 6:00 uur. De werkzaamheden eindigen steeds vrijdagochtend om 6:00 uur. In verband met de koopavond in Gouda starten de werkzaamheden op de donderdagen pas om 22:00 uur. In de periodes dat er niet wordt gewerkt, is de weg gewoon open voor verkeer. Meestal is dat overdag. Gedurende de (nachtelijke) werkzaamheden is de weg afgesloten. Tijdens de afsluiting blijft de weg voor bestemmingsverkeer begaanbaar, zij het met enige hinder. Bewoners en bedrijven blijven dus bereikbaar. Voor doorgaand verkeer zijn omleidingen ingesteld tijdens de afsluiting. Deze worden aangegeven met gele borden.

Werkzaamheden Bredeweg en Middelweg
Van week 46 tot en met week 49 werkt de provincie aan de Bredeweg vanaf het spoor tot aan rotonde 't Fopje (met uitzondering van de kruising van de Bredeweg met de Zuidelijke Dwarsweg) gedurende de hierboven genoemde dagen en uren. Tijdens het weekend van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november 2008 wordt er op dit traject ook gewerkt van 20:00 uur s' avonds tot 6:00 uur 's ochtends.

Werkzaamheden Provincialeweg
Van week 49 tot en met week 50 werkt de provincie aan de Provincialeweg tot rotonde 't Weegje gedurende de hierboven genoemde dagen en uren. Zaterdag 13 december 2008 wordt ook 's nachts van 22:00 uur tot 6:00 uur 's ochtends gewerkt op dit traject. Vanaf dinsdagavond 16 december 2008 van 20:00 uur tot vrijdagochtend 19 december 2008 6:00 uur wordt er doorlopend gewerkt aan de Provincialeweg. De weg is gedurende deze gehele periode afgesloten.

Wat houden de werkzaamheden in?
Het onderhoud omvat de volgende werkzaamheden:

*vervangen van het asfalt op de hoofdrijbaan;

*asfalteren van de fietspaden;

*verbreden van de hoofdrijbaan tussen het spoor en de A 20;
*vanaf de A 20 wordt het fietspad verbreed; de hoofdrijbaan behoudtt de huidige breedte;
*verwijderen van enkele stroken asfalt naast de rijbaan. Op een aanntal plaatsen zijn er korte asfaltstroken naast de rijbaan. Deze worden nu vaak gebruikt om te parkeren of rechtsaf te slaan. Omdat de stroken te smal zijn levert dit gevaarlijke situaties op. Bij de inrichting van de weg zijn de richtlijnen van Duurzaam Veilig gevolgd.

Wat wordt er in 2009 gedaan?
In 2009 worden de volgende werkzaamheden verricht:
*het traject op de Bredeweg tussen de A12 en het spoor;
*de pechhaven ter hoogte van kilometerpunt 2,5 op de Middelweg te MMoordrecht;
*onderhoud aan rotonde 't Fopje;

*onderhoud rotonde 't Weegje;

*traject tussen rotonde 't Fopje tot en met de rotonde op de Provinncialeweg;
*de kruising van de Bredeweg met de Zuidelijke Dwarsweg. Overleg
Over de periode van uitvoering en de omleidingsroutes is uitvoerig overlegd met de betrokken gemeenten, hulpdiensten en openbaar vervoer, om te komen tot een optimale uitvoering met zo min mogelijk hinder. Enige overlast is echter onvermijdelijk, en de provincie vraagt dan ook uw begrip hiervoor.

Actuele informatie op www.n456.nl Vragen en opmerkingen naar n456@pzh.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 6622