KLM

SKYTEAM LANCEERT MILEAGE UPGRADE PROGRAMMA

Alliantiepassagiers kunnen vanaf vandaag miles van een programma van een lid gebruiken voor upgrades op vluchten die door een ander lid worden uitgevoerd

13 november 2008 - SkyTeam, de wereldwijde luchtvaartalliantie, maakte vandaag de lancering bekend van het SkyTeam Mileage Upgrade programma. Frequent flyers van SkyTeam kunnen vanaf vandaag op internationale reizen bij de meeste leden van SkyTeam hun Miles gebruiken om hun ticket te upgraden naar Business Class.

"De mogelijkheid om Miles te verdienen en in te wisselen is voor passagiers altijd een van de belangrijkste voordelen van allianties geweest," aldus Leo van Wijk, voorzitter van SkyTeam. "De lancering van SkyTeam Mileage Upgrades beantwoordt aan verzoeken van passagiers en past in ons streven om de voordelen die we aan onze klanten bieden voortdurend uit te breiden."

Om gebruik te kunnen maken van de SkyTeam Mileage Upgrades moeten passagiers:
1. een internationale, gepubliceerde, Economy Class reservering tegen het volle tarief aanschaffen bij een van de tien deelnemende leden van SkyTeam. De vlucht moet door dezelfde luchtvaartmaatschappij van SkyTeam worden aangeboden als uitgevoerd, want vluchten met codesharing zijn uitgesloten;
2. de award reserveringslijn van hun frequent flyer programma ten minste drie dagen voor vertrek bellen om de geldigheid te verifiëren, het rekeningsaldo te controleren en vast te stellen of er upgrade zitplaatsen beschikbaar zijn. Alle verzoeken dienen voorlopig nog telefonisch te worden gedaan. Het aantal Miles dat nodig is voor een upgrade is afhankelijk van het frequent flyer programma waarvan ze worden afgeschreven en het reisplan. Passagiers kunnen de website van hun frequent flyer programma bezoeken en de afzonderlijke award lijsten raadplegen voor schattingen van het benodigde aantal Miles. Als passagiers in aanmerking komen, het benodigde aantal Miles op hun rekening hebben en er upgrade zitplaatsen beschikbaar zijn, zal de award reserveringsagent Miles van hun frequent flyer rekening afschrijven en een nieuw ticket verstrekken met een bevestiging van de upgrade.


-meer-

Bijvoorbeeld, een Air France-KLM Flying Blue lid dat met Delta Air Lines van Parijs naar Atlanta vliegt op een voltariefs Economy Class ticket, kan 25.000 Miles van de Flying Blue-rekening gebruiken voor een enkele reis upgrade naar de Business Class. Eenmaal op het vliegveld aangekomen kan het Flying Blue lid profiteren van alle bijkomende voordelen van Business Class reizen, zoals extra bagagevrijstellingen, voorrangsservices en toegang tot lounges.

Voor een volledig overzicht van de voorwaarden en nadere informatie over deelname van de alliantiepartner in kwestie aan het SkyTeam Mileage Upgrade programma, kunnen passagiers terecht op de website van hun frequent flyer programma.

Dit is de eerste fase van het SkyTeam Mileage Upgrade programma. De alliantie zal de feedback uit en resultaten van deze eerste fase gebruiken om toekomstige fasen van deze aanbieding te verbeteren, inclusief ruimere criteria voor vluchten die in aanmerking komen, opname van de vluchten die door de Associates worden uitgevoerd en de mogelijkheid om verzoeken online in te dienen en te bevestigen.

Over SkyTeam

SkyTeam is de mondiale alliantie van de elf luchtvaartmaatschappijen Aeroflot, Aeroméxico, Air France, Alitalia, China Southern, Continental Airlines, Czech Airlines, Delta Air Lines, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air en Northwest Airlines, en drie Associate Airlines: Air Europa, Copa Airlines (Panama) en Kenya Airways. SkyTeam biedt haar 462 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem van meer dan 16.700 dagelijkse vluchten naar 905 bestemmingen in 169 landen. www.skyteam.com.

Media Contact:
SkyTeam Communications +1 646-935-4161 (in de V.S.)

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)

Assistant Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: mediarelations@klm.com
KLM press photos: http://www.presslink.nl/klm/


---- --