Ingezonden persbericht


13 Nov. 2008, Den Dolder

Persbericht:

Kankerpatiënt schrijft onthullend boek


1 op de 3 Nederlanders heeft er mee te maken
Kanker is volksziekte nr.1, echter er gaan meer mensen dood aan de chemobehandeling dan aan de ziekte zélf. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust en willen na constatering van de ziekte zelf kiezen welke weg te bewandelen. Op dat moment staan de wet, de farmaceutische industrie en de vastgeroeste protocollen in ziekenhuizen in de weg: men kan en mag niet zelf kiezen voor een andere vorm van behandelen dan de welbekende chemotherapie, bestraling en/of operatie.

Hij had al 12 jaar dood moeten zijn
Henk Trentelman, schrijver van het boek Chemo? Of kan ik zélf kiezen? had al 12 jaar dood moeten zijn, als zijn oncoloog gelijk had gehad. De reden dat Henk (71 jaar) nog leeft is dat hij toentertijd voor de chemotherapie-behandeling heeft bedankt. Zijn gehele familie is al overleden aan de chemobehandeling. Hij is de dans ontsprongen en is nu één van de best geïnformeerde kankerpatiënten in Nederland.

Schokkende gegevens en actualiteiten
In zijn boek beschrijft Trentelman schokkende uitkomsten van onderzoeken gehouden onder oncologen. Tevens wijdt Trentelman aandacht aan de actualiteit van de inenting van jonge meisjes tegen baarmoederhalskanker. Hij noemt het zelf de Gardasil-affaire. Volgens Trentelman houden vele artsen zich niet aan hun afgelegde Eed van Hippocrates, welke als boekenlegger is bijgevoegd in het boek. Gezondheid en commerciële belangen verstrengelen.

Mijnervaringmetchemo.nl
Henk Trentelman pleit daarom in zijn nieuwste boek - hij heeft eerder een boek geschreven met de titel: Voor en na de diagnose - voor therapievrijheid zoals bij onze buren: Duitsland en sinds kort Engeland. Er is een speciale website geopend om duizenden gelijkwaardige ervaringen op papier te krijgen, zodat Trentelman desnoods middels een juridisch proces therapievrijheid gaat afdwingen.

//////////

Noot voor de redactie (