Radio Nederland Wereldomroep

Persberich

Datum: 13 November 2008

Wereldomroep en All India Radio op Amsterdam India Festival

HILVERSUM - Van 12 t/m 30 november is Amsterdam het podium voor het Amsterdam India Festival: het grootste festival over Indiase kunst en cultuur dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voor de eerste keer zullen Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en All India Radio (AIR) samenwerken voor de Engelstalige radioverslaggeving van dit evenement. De radioprogramma's rond het festival worden landelijk uitgezonden in India en wereldwijd door de Wereldomroep.

Het Amsterdam India Festival biedt een breed scala aan activiteiten en evenementen op het gebied van Indiase kunst en cultuur. Het omvat muziek, dans, film, architectuur, debatten, mode, multimedia en tentoonstellingen over Indiase kunst. Het thema van het festival is 'Blended Cultures', verwijzend naar de enorme diversiteit aan culturen in India. Een diversiteit die ook voor Amsterdam geldt.

De publieke omroeporganisaties Radio Nederland Wereldomroep en All India Radio doen verslag van dit evenement in Amsterdam. Commentaren, interviews en verslagen van optredens geven luisteraars een impressie van de festiviteiten. All India Radio zal deze radiobijdragen uitzenden via zijn netwerk in India met een potentieel bereik van 350 miljoen luisteraars. Met dit netwerk van 229 uitzendstations heeft AIR een landelijke dekkingsgraad van meer dan 90%.

Tijdens het Amsterdam India Festival werken AIR en de Wereldomroep voor de eerste keer met elkaar samen. Het begin van een partnerschap, waarin beide omroepen in de toekomst meer journalistieke, culturele en technische kennis uitwisselen. Algemeen directeur Jan Hoek licht toe: "Wereldwijd werkt de Wereldomroep samen met duizenden radiostations, die onze programma's uitzenden. In toenemende mate merken wij dat stations daarnaast gezamenlijk met ons radioprogramma's willen maken. Het is een mooie ontwikkeling dat nu ook een zeer belangrijke radiozender in India onze expertise als toegevoegde waarde ziet."

AIR is blij dat zijn organisatie zich verbindt aan de Wereldomroep. CEO van Prasar Bharati en AIR, dhr B.S. Lalli, zegt: "Het geeft ons de kans om gezamenlijke radioprogrammering te ontwikkelingen in de toekomst en markeert het begin van een vruchtbare samenwerking tussen onze twee omroepen."

Meer informatie over de Wereldomroep en AIR staat op: www.wereldomroep.nl, www.rnw.nl en http://allindiaradio.org.