Ingezonden persbericht


Explosieve groei Radio Veronica door komst van dj's Rick van Velthuysen en Erik de Zwart

Het station met de beste 80s & 90s hits behaalt het hoogte marktaandeel ooit van 6,6%

Naarden, 13 november 2008 I Uit de meest recente luistercijfers blijkt dat wekelijks bijna 1,9 miljoen verschillende Nederlanders afstemmen op Radio Veronica. Een recordaantal voor het station met de beste 80's & 90's hits. De explosieve groei van het aantal luisteraars van de afgelopen maanden wordt mede door de komst van dj's Rick van Velthuysen en Erik de Zwart gerealiseerd. Radio Veronica ziet haar marktaandeel stijgen van 5,6% in de periode september-oktober 2007 naar 6,6% in dezelfde periode dit jaar.

In september werd het Radio Veronica-DJ-team uitgebreid met twee top-dj's die beide in het weekend te horen zijn op het mannenstation van Nederland. Rick van Velthuysen met 'De Volle Vrijdag van Van V.' en 'WeekendRick' en Erik de Zwart met zijn 'Veronica Top 40 Hitdossier'. Voor De Zwart is Radio Veronica geen onbekende. Hij kwam weer terug bij het station waar het allemaal begon. Naast presentator van het legendarische 'Top 40 Hitdossier'-programma is Erik de Zwart ook de station voice van Radio Veronica.

Ab Trik, CEO van de Radio Veronica:"Je kunt niet meer om Radio Veronica heen. Het marktaandeel stijgt gestaag, de programmering staat als een huis, het dj-team is top en de acties van het station liegen er ook niet om. De komst van Van Velthuysen en De Zwart zorgt ervoor dat steeds meer luisteraars het station met de beste 80's & 90's hits weten te vinden. Niet alleen doordeweeks maar ook in het weekend. Ik ben trots op deze geweldige resultaten, een topprestatie in de huidige radiomarkt."

Nu Podcast van ´Veronica Top 40 Hitdossier´ beschikbaar Het ´Veronica Top 40 Hitdossier´ gepresenteerd door Radio Veronica-DJ Erik de Zwart is vanaf nu ook iedere week als podcast beschikbaar. Voor meer informatie over het abonneren op de download van het programma kijk op: www.radioveronica.nl/podcasts

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, diverse mobiele diensten, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.