Gemeente Rotterdam

Nr. 197
13 november 2008

Hermann Jäger nieuwe directeur Roteb

De heer Hermann Jäger (54) wordt met ingang van 1 maart 2009 algemeen directeur van de dienst Roteb, het reinigings-, werk/leer- en productiebedrijf van de gemeente Rotterdam. De heer Jäger is de opvolger van de heer A. van Nes die per 1 maart 2009 'Arbeidsmarktmeester' wordt in opdracht van de gemeente en de regionale werkgeversvereniging VNO/NCW.

De heer Jäger begon zijn loopbaan in 1975 bij de gemeente Rotterdam en is momenteel directeur Schone Stad bij Roteb. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij de Rotterdamse Bestuursdienst. Hij was onder meer directeur van de directie Beleid, directeur van de directie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, algemeen stafadviseur Stedelijke Ontwikkeling en adviseur grote projecten. Hermann Jäger zal zich ook in zijn nieuwe functie bij Roteb inzetten voor een schone stad, werk voor Rotterdammers en de verdere ontwikkeling van de dienst.

Roteb bestaat ruim 125 jaar en is verantwoordelijk voor het schoon houden van de stad en biedt werk aan Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Naast reiniging, recycling en ongediertebestrijding, houdt de dienst zich onder meer bezig met reparatie, beheer en onderhoud van specialistische voertuigen, groen, montage en assemblage en handling en verpakking van direct mail. Roteb telt 5.000 medewerkers.

noot voor de redactie/