Ingezonden persbericht


SAP-specialisten hebben grenzeloze carrièremogelijkheden

Door groot tekort aan SAP-specialisten kunnen zij in elk land aan de slag

Amsterdam, 13 november 2008. Uit recent onderzoek van www.thesapjobboard.com onder 150 Europese SAP-specialisten blijkt dat zij door hun specifieke kennis en de blijvende dominante positie van SAP op de markt eenvoudig internationaal zijn in te zetten. Doordat de werkzaamheden van de SAP-specialisten vaak op projectbasis plaatsvinden en hun vaardigheden in verschillende landen en binnen verschillende markten zijn in te zetten, denkt 86 procent van de respondenten dat de SAP-markt een grote mobiliteit kent. 82 procent geeft ook aan bereid te zijn naar het buitenland te verhuizen voor een SAP-functie.

Van de Engelse respondenten is zelfs 85 procent al werkzaam geweest in het buitenland. Populairste bestemmingen daarbij zijn Duitsland en Frankrijk. In deze gebieden is de vraag naar SAP-specialisten het grootst. Van de Duitse respondenten is nog 74 procent werkzaam in eigen land, terwijl dit in Engeland maar 49 procent is.

95 procent van de deelnemers denkt dat werkervaring goed is voor de carrièreontwikkeling en tachtig procent kijkt ook naar internationale vacatures. Voor de helft van de deelnemers is het salaris de belangrijkste reden om in het buitenland aan een project te werken.

Over The SAP Job Board
The SAP Job Board is sinds 2006 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de SAP-sector. Momenteel is www.thesapjobboard.com een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 SAP-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt The SAP Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van The SAP Job Board in Nederland zijn onder andere Accenture, USG Innotiv, Genpact, Chameleon, Getronics PinkRoccade en SAP.