Gemeente Sittard-Geleen


162_2008

PERSBERICHT

SITTARD-GELEEN komt met nieuwe SUBSIDIEVERORDENING

Sittard-Geleen, 13 november 2008 - Het college van burgemeester en wethouders heeft de uitgangspunten voor het nieuwe subsidiebeleid vastgelegd in de notitie 'Ruimte geven en regie houden'. Op basis van deze notitie, de aanbevelingen van de rekenkamer en diverse besprekingen is een concept gemaakt van een nieuwe Algemene subsidieverordening en Uitvoeringsvoorschriften. Wethouder Berry van Rijswijk:'In de nieuwe subsidieverordening hebben wij getracht de eisen voor onder andere de waarderingssubsidie te versoepelen, vanuit dereguleringsoogpunt.

Ook wordt, om tegemoet te komen aan de wens van verenigingen en vrijwilligersorganisaties, de aanvraagtermijn voor subsidie verschoven van 1 april naar 1 juli. Na de inspraak gaat de subsidieverordening ter vaststelling naar de gemeenteraad'.

Subsidievormen

In de nieuwe verordening worden vier subsidievormen onderscheiden:


* De waarderingssubsidie met een maximum van ¤ 15.000;


* De budgetsubsidie, voor activiteiten, waarbij de aanvrager vrij is in de wijze waarop de subsidie wordt aangewend;


* De productsubsidie, voor het realiseren van een of meerdere concreet benoemde producten;


* De objectsubsidie ten behoeve van de bouw, verbouw van accommodatie, de aanschaf van inventaris of andere kapitaalgoederen of een bijdrage in de accommodatielasten.

Inspraak

In het kader van de inspraak worden twee informatieavonden georganiseerd.

Op 25 november 2008 vindt er een bijeenkomst plaats gericht op professionele instellingen, die subsidie ontvangen. Op 26 november 2008 vindt er een bijeenkomst plaats voor vrijwilligersorganisaties. Beide bijeenkomsten starten om 19.00 uur, in de Glazen zaal van het bestuurscentrum aan het Hub Dassenplein 3, te Sittard.

Zienswijzen kunnen vervolgens voor 16 december 2008 schriftelijk worden ingediend. Van de ingebrachte zienswijzen wordt een eindverslag gemaakt dat bij de behandeling van de algemene subsidieverordening wordt betrokken. Het eindverslag wordt tevens toegezonden aan degenen die een zienswijze hebben ingebracht.

De nieuwe Algemene Subsidieverordening zal in de raadsvergadering van februari 2009 ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Meer informatie

Op de website www.sittard-geleen.nl kunt u vanaf 14 november de navolgende concept-stukken raadplegen:


* Concept Algemene subsidie verordening 2009


* 1a. Toelichting Ontwerp-Asv 2009


* Concept Uitvoeringsvoorschrift subsidies


* 2a. Concept Toelichting Uitvoeringsvoorschrift subsidies


* Verschillenanalyse huidige Algemene subsidieverordening


* Huidige Algemene subsidieverordening


* De nota 'Ruimte geven en regie houden'

Deze stukken liggen ook ter inzage in de Stadswinkels Sittard en Geleen.


---