Fortis Bank

Published: 18:45 13.11.2008 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis vervroegt publicatie trading update naar 14 november

Fortis heeft besloten om de publicatiedata van het bijzonder verslag van de Raad van Bestuur voor de aandeelhoudersvergadering van Fortis SA/NV en de trading update te laten samenvallen en beide documenten op vrijdag 14 november te publiceren. De publicatie van de trading update van Fortis, die eerder voor 19 november werd aangekondigd, wordt hiermee vervroegd.

Fortis heeft op 8 november de agenda gepubliceerd van de algemene aandeelhoudersvergaderingen die plaatsvinden op 1 december in Utrecht (Fortis N.V.) en op 2 december in Brussel (Fortis SA/NV). Op de agenda voor de vergadering in Brussel staat ook een goed te keuren resolutie over de voortzetting van de activiteiten van Fortis SA/NV, overeenkomstig artikel 633 van het Belgische Wetboek van vennootschappen.

Ter voorbereiding van dit laatste onderwerp wordt een bijzonder verslag van de Raad van Bestuur ter beschikking gesteld van de aandeelhouders, eveneens vanaf vrijdag 14 november, d.w.z. tenminste 15 kalenderdagen vóór de vergadering, zoals wettelijk vereist.

De trading update wordt, samen met de voorbereidende documenten voor de aaandeelhoudersvergadering gepubliceerd na het sluiten van de aandelenmarkten en zal ook ter beschikking zijn op de website van Fortis (www.fortis.com).

Fortis holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) zal, na afronding van de deal met BNP Paribas, alleen bestaan uit (1) de internationale verzekeringsactiviteiten, (2) een 66%-deelneming in een gestructureerde kredietportefeuille-entiteit en (3) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels.

De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal, China, Maleisië, India en Thailand.

Bijgevolg is Fortis holding op dit ogenblik niet langer betrokken bij bancaire activiteiten en zal ze, na afronding van de transacties met BNP Paribas, alleen betrokken zijn bij internationale verzekeringsactiviteiten.

Perscontact:

Brussel :

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel :

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66