Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Uitslag digitaal panel over kunst in Oud-West

13 november 2008

PERSBERICHT

Panel tevreden over kunst en cultuur

Tevredenheid over kunst onderzocht

Panelleden zijn tevreden over de inspanningen die het stadsdeel verricht op het gebied van kunst en cultuur in Oud-West. Dit blijkt uit de resultaten van het digitaal panel. Maar liefst 510 panelleden hebben vragen beantwoord.

Portefeuillehouder Kunst en Cultuur, Yvonne Lammers: "Mooi dat zoveel mensen hebben meegedaan. En ik ben blij dat onze inspanningen leiden tot tevredenheid over ons kunst- en cultuurbeleid".

In Oud-West zijn veel kleinschalige culturele activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld twee theaters en verzorgt WG-kunst jaarlijks KrisKrasKinkerKunst.

Druk bezocht

Een opvallende uitslag is dat 34 procent van de respondenten de `Open ateliers' heeft bezocht. Met de `Open ateliers' hebben 84 kunstenaars dit jaar in het stadsdeel enkele dagen `open huis' gehouden.

Ook het Fijnhoutteheater, de WG-Expozaal en het Cultuurfesitival van het stadsdeel werden behoorlijk bezocht.

Populair

Opvallend enthousiast waren de panelleden over het Wilhelminahuiskamerfestival dat dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd in de Cremerbuurt. 96 procent is daarover (zeer) positief.

Enthousiast was men ook over de `Open ateliers' en het Fijnhouttheater.

Kunst in de openbare ruimte

Het stadsdeel stimuleert de kunst in de openbare ruimte. Ook hierover is men tevreden; 89 procent vindt het een goede zaak dat het stadsdeel zich hiervoor inzet. Het recente kunstwerk de `Boekenkast' in de Lootsstraat gooit hoge ogen en is op initiatief van de bewoners nu ook verlicht. Ook over de (bijna) naakte `Roosje' is men te spreken.

Suggesties

Op de vraag of de panelleden nog suggesties hadden voor het culturele leven in Oud-West, was opvallend dat veel mensen òf nog meer kunst in de openbare ruimte willen zien òf meer muziek òf theater op straat.

Lid worden van dit panel kan met enkele muisklikken via www.oudwest.amsterdam.nl.