Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Deelraad Oud-West stemt unaniem in met DB-voorstel over stadsdeelkantoor

13 november 2008

De deelraad van stadsdeel Oud-West stemt unaniem in met het voorstel van het Dagelijks Bestuur om samen met de centrale stad te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het geplande stadsdeelkantoor en -werf. De deelraad onderschrijft daarmee de conclusie van het DB dat de kosten te hoog zijn geworden om zelf door te gaan met de ontwikkeling van het kantoor.

Naar aanleiding van het besluit van de deelraad gaat het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA) onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het kantoor. Op verzoek van de deelraad en bewonersvereniging Rond de Hallen zullen in dit onderzoek alternatieven, waaronder woningbouw, worden meegenomen. Ook onderzoekt het OGA het voorstel om, in plaats van de ondergrondse werf, een tweelaagse parkeergarage te bouwen voor circa 200 auto's. Tenslotte onderzoekt OGA onder welke voorwaarden de centrale stad de ontwikkeling van de kavel overneemt. De uitkomsten van het onderzoek zullen begin 2009 aan de deelraad worden voorgelegd. Dan wordt een definitief besluit genomen over het stadsdeelkantoor en over de rol van de centrale stad.

Dit besluit van de deelraad betekent dat het stadsdeel voorlopig gehuisvest zal blijven in het huidige kantoor. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek en de discussie over stadsdeelfusies, zal een definitieve beslissing worden genomen over de huisvesting van kantoormedewerkers en de werf.