Politie Zeeland


---


W-2209-2008 Proffesionele hennepkwekerij aangetroffen
In de Nicolaes Honighstraat in Vlissingen werd gistermiddag tegen 16.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen.
Rond voornoemd tijdstip is de Zeeuwse politie binnengevallen in een pand aan genoemde straat en heeft daar één verdachte, een 27-jarige Vlissinger, aangehouden. De man was de planten aan het verzorgen. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast. Vandaag is de kwekerij verder ontruimd. Er werden 739 planten vernietigd die nagenoeg rijp voor oogst waren. Ook werden 90 assimilatielampen vernietigd door de gemeente. De elektra in de kwekerij werd buiten de meter om weggenomen evenals het gebruikte water in de kwekerij. Mogelijk komt de Delta nog een aangifte van diefstal doen bij de politie.

O-2210-2008 Caravan kantelt op snelweg
Op donderdagmiddag omstreeks 14.19 uur wilde een Duitse automobiliste een vrachtwagen inhalen op de A58, ter hoogte van Rilland.
Tijdens deze manoeuvre ging de caravan slingeren. De bestuurder van de personenauto waar de caravan aanhing, een 64-jarige vrouw uit Triel (D),trapte toen op de rem en hierdoor sloeg de caravan om. Hij bleef op de middengeleider liggen en de auto stond stil op de linkerrijbaan. Door dit eenzijdige ongeval heeft het verkeer enige tijd last gehad van opstoppingen, omdat er niemand over de linkerrijbaan kon rijden. Nadat de boel was opgeruimd door een takelbedrijf kon iedereen weer 'normaal' over de A58 rijden.

W-2211-2008 Vrouw rijdt door na aanrijding
Vanmiddag omstreeks 16.00 uur fietste een 10-jarige meisje uit de gemeente Veere over de Boomgaard in Koudekerke.
Zij hoorde een auto hard aan komen rijden en voelde hierna een klap tegen haar fiets. Door de klap kwam het meisje ten val. Door de val beschadigde haar fiets. Na de aanrijding is een vrouw uit de auto gestapt. Zij heeft het meisje op de been geholpen en is hierna weer weggereden zonder dat zij haar identiteit kenbaar gemaakt heeft. De Zeeuwse politie is op zoek naar deze vrouw èn naar getuigen van de aanrijding. Het meisje verklaart dat de auto een klein model personenauto betrof en dat deze grijs van kleur was. Een vrouw bestuurde de auto. Mochten mensen iets gehoord of gezien hebben van deze aanrijding, dan worden zij verzocht zich te melden bij de politie in Serooskerke, of te bellen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.