Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


13 nov 2008

VbbV begint Veiligheidskrant

Het project Veiligheid begint bij Voorkomen (VbbV) heeft gisteren het eerste nummer van de Veiligheidskrant gelanceerd. De Veiligheidskrant is een electronisch magazine met artikelen, reportages en interviews over de vorderingen van het project.

VbbV is een samenwerkingsverband tussen de ministeries van Justitie en BZK. De hoofddoelstelling van het project is een reductie van criminaliteit, fysieke verloedering en ernstige sociale overlast met 25 procent in 2010 ten opzichte van 2002.

Het eerste nummer van de Veiligheidskrant besteedt onder meer aandacht aan de eerste voortgangsrapportage VbbV. Uit deze voortgangsrapportage blijkt dat het eerste jaar van het project heeft geleid tot een (verdere) daling van de vermogenscriminaliteit (met 8 procent) en geweldsdelicten (6 procent). Ook de gevoelens van onveiligheid zijn verder afgenomen.

Ook is er aandacht voor het initiatief Burgernet, de Veiligheidshuizen, het Haagse preventieproject JTT (Jongeren Toezicht Team) dat onlangs de Hein Roethofprijs won, en de Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC's).