Ingezonden persbericht


Jonge Socialisten in de PvdA - Persbericht

Met vertrek Ella Vogelaar kan PvdA definitief het voortouw nemen in het integratiedebat

Amsterdam, 13 november 2008 - De Jonge Socialisten in de PvdA reageren opgelucht op het vertrek van Ella Vogelaar als minister van Wonen, Wijken en Integratie. "Vogelaar heeft voortdurend de plank misgeslagen, ondanks de goede intenties", aldus JS-voorzitter Sven Stevenson. "Dat Vogelaar het afschuift op een verkeerde beeldvorming vanuit de media is de wereld op haar kop. Vogelaar heeft daar immers zelf aan bijgedragen door zeer ongelukkige mediaoptredens."

De Jonge Socialisten vinden het dan ook een goede keuze om na anderhalf jaar ministerschap de stekker uit het vertrouwen in Minister Ella Vogelaar te trekken. Haar gebrekkige communicatie, haar achterhaalde visie op integratie en haar onbegrijpelijke keuze over de aparte databank voor de Antillen geven meer dan genoeg redenen om binnen de PvdA geen draagvlak voor Vogelaar meer te hebben.

De moeilijke, maar duidelijk en heldere beslissingen van de partijtop verdient complimenten want hieruit blijkt dat de PvdA moeilijke besluiten niet uit de weg gaat. Voor de opstelling van de PvdA in het voor de partij cruciale integratiedebat biedt het vertrek van Ella Vogelaar kansen. De partij moet zich nu definitief scharen achter de daadkrachtige en heldere lijn op integratie van partijleider Wouter Bos.

De Jonge Socialisten hebben waardering voor de inzet die Vogelaar voor haar ministerschap heeft gegeven. Geen enkele minister was het afgelopen jaar zo vaak in het land als Vogelaar. Helaas te vaak op de verkeerde manier. De 'polderwoman' Vogelaar vindt ongetwijfeld wel weer haar plek in het maatschappelijk middenveld om verder te polderen. Als opvolger van Vogelaar hopen de PvdA-jongeren op een kandidaat die namens de PvdA opstaat om zowel bruggen te bouwen als compromisloos onze verworven vrijheden te verdedigen en geen problemen goed te praten.

----