Persuitnodiging Nationale ZZP Infodagen


Blok VVD: Regeldruk voor ZZP'ers verminderen

AMSTERDAM, 20081113 -- Op zaterdag 15 november om 15.30 uur zal Tweede Kamerlid Stef Blok op de Nationale ZZP Infodagen 2008 een toespraak houden over Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) in Nederland. Volgens de mening van dhr. Blok kan met name de regelgeving voor kleine zelfstandigen veel eenvoudiger. Ook de VAR verklaring kan worden afgeschaft. De heer Blok komt op uitnodiging van ZZP Nederland, belangenbehartiger voor ZZP'ers, naar de beurs die op 15 en 16 november gehouden zal worden in het Schiphol A4 hotel.

Regeldruk verminderen en kredietcrisis voor ZZP'ers
De onderwerpen die het VVD Tweede Kamerlid zal bespreken hebben directe betrekking op de snelgroeiende groep zelfstandigen en zijn zeer actueel zoals de kredietcrisis en de gevolgen daarvan voor ZZP'ers. Daarnaast zal de heer Blok ook spreken over een onlangs uitgekomen onderzoeksrapport van het ministerie van SZW, waaruit blijkt dat er vrijwel geen sprake is van onvrijwillige zelfstandigheid. Volgens het rapport kiezen ZZP'ers uit overtuiging voor zelfstandigheid en zijn zij hiermee zeer tevreden. Ook de problemen rond de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) zullen door de heer Blok worden besproken. Hoe denkt hij dat de politiek de regeldruk voor zzp´ers kan/moet verlichten? De problematiek rond zzp-schap en pensioen zal ook nog op de korrel worden genomen.

Toegang tot de beurs
De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de toespraak van de heer Blok. Hij zal spreken op zaterdag 15 november om 15.30 uur in de Amsterdam Zaal in het Van der Valk Schiphol A4 hotel. Journalisten hebben toegang tot de beurs op vertoon van hun perskaart. Aanmelden kan ook door te bellen met Johan Marrink van ZZP Nederland: 06-2249 3324.

Over De Nationale ZZP Infodagen
De Nationale ZZP Infodagen staan volledig in het teken van voorlichting op een duidelijke, heldere manier zonder vakjargon. De voorlichting wordt gegeven in de diverse stands en de vele workshops. De organisatie verwacht tussen de 5.000 en 10.000 bezoekers op de beurs. 32 standhouders zijn aanwezig waaronder de Kamer van Koophandel, Belastingsdienst, UWV, CWI en de Arbeidsinspectie. Hoofdsponsors van de beurs zijn Nationale Nederlanden, ABN AMRO, Menzis en ZZP Nederland. Daarnaast zullen ook de vele partners van ZZP Nederland aanwezig zijn.

Over ZZP Nederland
ZZP Nederland is de belangenbehartiger van ZZP'ers in Nederland en voorziet startende ondernemers van heldere informatie zonder vakjargon. Dat dit een succes is bewijst de snelle groei van het aantal aangesloten ZZP'ers. Maandelijks sluiten 500 ZZP'ers zich aan en worden voorzien van veel informatie, modelovereenkomsten, leveringsvoorwaarden, tips en maken veel gebruik van de ZZP Helpdesk. Inmiddels hebben zich ca 5.000 ZZP'ers aangesloten bij ZZP Nederland.