Bricken én Tanken: nu met één pas


Gemeente Kampen en Yellowbrick ondertekenen overeenkomst

KAMPEN, 20081113 -- Vandaag - op donderdag 13 november 2008 - wordt de Yellowbrick kaart in Kampen in gebruik genomen. Inwoners en bezoekers van Kampen kunnen vanaf vandaag in Kampen Bricken© en zelf het parkeergemak van de Yellowbrickkaart ervaren. De lengte van de parkeertijd hoeft niet langer vooraf te worden geschat. De gebruiker betaalt achteraf het exact aantal geparkeerde minuten en kan zich aan- en afmelden via de mobiele telefoon, de parkeermeter of internet.

Gemiddeld betaalt de consument 20% teveel aan parkeergeld. Met Bricken© is dat verleden tijd. Al een groot aantal steden in Nederland ervaart het parkeergemak van het Bricken©. In 'parkeerland' wordt het Bricken© met de Yellowbrickkaart ervaren als de opvolger van het chippen. Sinds de Yellowbrickkaart in juni 2008 in Culemborg is geïntroduceerd staan er al meer dan 1000 huishoudens geregistreerd.

"Met de introductie van de Yellowbrickkaart in Kampen wordt bovendien een nieuw fenomeen geïntroduceerd. In een samenwerking tussen Travelcard en Yellowbrick wordt middels een tankpas met een geïntegreerde chip van Yellowbrick een multifunctionele pas geïntroduceerd. De gebruiker kan tanken én parkeren met dezelfde pas." aldus Wilbert Witkamp, directeur Yellowbrick. Gedurende de testperiode - die duurt tot 1 juli 2009 - zal een geselecteerd aantal zakelijke gebruikers de parkeerfunctionaliteit kunnen gebruiken in de gemeentes Culemborg en Kampen.

Directeur Travelcard Nederland, Jan-Reint Vink: "Travelcard innoveert continu om de gemaksbeleving voor zakelijke reizigers te vergroten en kosten omtrent mobiliteit voor zakelijke klanten terug te dringen. Eerder dit jaar introduceerde Travelcard 'Eén pas voor tanken en Openbaar Vervoer'. Dit product is momenteel genomineerd voor de Fleet innovatieprijs 2008. Het innoverende 'realtime parkeren' ( Bricken© ) van Yellowbrick sluit hier naadloos op aan."

Wethouder Markusse van de Gemeente Kampen vertelt: "Wij zijn trots te melden dat onze gemeente het fenomeen Bricken© vandaag introduceert. Naast een aantal grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, kunnen nu ook de inwoners en bezoekers van Kampen het parkeergemak met de Yellowbrick kaart ervaren."

Inwoners van Kampen kunnen tot 31 december 2008 een gratis Yellowbrick kaart ontvangen (de kaart kost anders ¤ 6,-). Op de site van Yellowbrick kunnen de inwoners zich registreren. Met de gratis registratiecode "ikbrick-kampen" ontvangen zij de Yellowbrickkaart thuis.

Yellowbrick behoort tot de Waysis Groep (www.waysis.com). Waysis heeft in Nederland een leidende rol in de markt van verkeer en mobiliteit. Yellowbrick is marktleider in het Real Time Parking segment in Nederland.